Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Latvenergo“: Baltijos šalyse, Suomijoje kitą šildymo sezoną turėtų būti pakankamai dujų

Baltijos šalių ir Suomijos regione veikia Klaipėdos ir Ingos suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalai, tad kitą šildymo sezoną neturėtų būti jokių problemų dėl dujų pasiūlos pakankamumo, prognozuoja Latvijos valstybinės energetikos grupės „Latvenergo“ valdybos pirmininkas Martinis Čakstė.
Gamtinės dujos
Gamtinės dujos / 123rf.com nuotr.
Temos: 2 Energetika Dujos

Kalbėdamas apie dujų pakankamumą Europoje kitą šildymo sezoną, kai į Europos saugyklas, priešingai negu 2022 metais, nebebus tiekiama rusiškų dujų, jis pareiškė, kad reikia žiūrėti į padėtį atskiruose Europos regionuose.

„Jei pažvelgtume į Baltijos šalių ir Suomijos regioną, šių dviejų terminalų – Klaipėdoje ir Ingoje – mums pakanka. Taigi neturėtume turėti jokių problemų dėl dujų pasiūlos pakankamumo“, – pareiškė „Latvenergo“ vadovas interviu agentūrai LETA.

Jis pažymėjo, kad Vokietijoje padėtis „bus labai įtempta“, bet pabrėžė, kad šią įtampą daugiausia pajus šios šalies chemijos pramonė, nes deginant dujas Vokietijoje pagaminama tik apie 10 proc. elektros energijos.

Paklaustas, ar tai reiškia, kad dujų kainos kils, M.Čakstė paaiškino, kad spaudimas kainoms bus, bet ne toks, kaip 2022 metais.

„Dujos vis dar nebus pigios ir, kol tai nutiks, mums dar teks palaukti mažiausiai dvejus metus, kol Europoje bus pakankamai dujų terminalų“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas