Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Latvijos ekonomikos ministerija: Inčukalnio saugykloje sukaupta pakankamai dujų

Latvijoje gamtinių dujų netrūksta – Inčukalnio požeminėje saugykloje jų sukaupta pakankamai, pareiškė Ekonomikos ministerijos valstybės sekretoriaus pavaduotojas energetikos reikalams Edijas Šaicanas.
Gamtinės dujos
Gamtinės dujos / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kalbėdamas parlamento Darnaus vystomosi komiteto posėdyje jis pabrėžė, jog į bendrovės „Conexus Baltic Grid“ valdomą Inčukalnio saugyklą šiuo metu yra pripumpuota 17,3 teravatvalandės dujų – įprastas kiekis artėjančiam šaltajam metų laikotarpiui, o tai sudaro 80 proc. galimo sukauptino kiekio.

E.Šaicanas sakė, jog net neatsižvelgiant į tai, kad dabartinės dujų atsargos saugykloje yra pakankamos, ypatingai šaltos ir ilgos žiemos ar kitų nenumatytų aplinkybių atveju Latvija dujų nepristigs, nes galės jų gauti vamzdynais iš Suomijos arba iš SGD terminalo Klaipėdoje.

„Conexus Baltic Grid“ praėjusią savaitę pareiškė esanti susirūpinusi veiksmais prekiautojų gamtinėmis dujomis, kurie toliau pumpuoja dujas iš saugyklos, nes kyla pavojus, jog iki 2022-ųjų dujų joje neliks.

Bendrovės Korporatyvinės strategijos departamento vadovas Janis Eisakas apie tai informavo Latvijos Saeimos (parlamento) Ekonomikos, žemės ūkio, aplinkos ir regioninės politikos komitetą.

Pasak J.Eisako, pagrindinis šių metų iššūkis susijęs su tikėtinu dujų kainų skirtumu šio šildymo pradžioje ir pabaigoje, todėl prekybininkai šiais metais labai atsargiai vertina atsargų formavimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas