Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

LEA: benzinas per savaitę pabrango 1 centu, dyzelinio kuro kaina nesikeitė

Vidutinė benzino kaina Lietuvoje per savaitę padidėjo 1 centu, o dyzelinio kuro kaina nesikeitė, rodo penktadienį Lietuvos energetikos agentūros (LEA) paskelbta degalų kainų pokyčių apžvalga.
Degalai
Degalai / 123RF.com nuotr.

Kovo 6 dieną benzino litras Lietuvoje vidutiniškai kainavo 1,53 euro, o dyzelinio kuro kaina liko tokia pat kaip ir prieš savaitę – 1,59 euro.

Degalų kainos Lietuvoje išlieka mažiausios Baltijos šalyse. Benzino kaina, palyginti su buvusia prieš metus, sumažėjo 8 proc., o dyzelinis kuras atpigo 4,7 proc.

Latvijoje per savaitę benzinas pabrango 2 centais, iki 1,63 euro, dyzelinis kuras atpigo 1 centu iki 1,61 euro. Estijoje benzino ir dyzelinio kuro kaina nesikeitė ir liko atitinkamai 1,73 ir 1,70 euro.

Lenkijoje benzino kaina per savaitę nesikeitė ir liko 1,43 euro, dyzelinio kuro kaina mažėjo 2 centais ir buvo 1,51 euro. Vokietijoje benzino ir dyzelinio kuro kaina padidėjo 2 centais – atitinkamai iki 1,84 ir 1,76 euro.

Didmeninė benzino kaina Lietuvoje pirmą kovo savaitę pabrango beveik 1 centu už litrą, o dyzelinas – 1,2 cento. Tuo metu vasarį didmeninė benzino kaina sumažėjo 2,1 cento, dyzelino – 5,2 cento.

„Brent“ nafta praėjusią savaitę brango 3,4 proc. ir vidutiniškai kainavo 84,5 JAV dolerio už barelį, „Urals“ brango 13 proc. iki 61,3 JAV dolerio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas