Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lenkija ir Vokietija neigia Rusijos „Transneft“ pareiškimą dėl naftos tiekimo tęsimo

Lietuvos naftos perdirbimo gamyklą valdanti Lenkijos energetikos grupė „Orlen“ ir Vokietijos atstovai paneigė Rusijos „Transneft“ pareiškimą, esą Lenkija ir Vokietija rusišką naftą ir toliau pirks įsigaliojus atitinkamoms Europos Sąjungos sankcijoms.
„Transneft“
„Transneft“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Rusijos žiniasklaidos cituotas „Transneft“ vadovas Nikolajus Tokarevas antradienį pareiškė, jog Lenkija pateikė 3 mln. tonų naftos importo 2023-aisiais paraišką, o „rusiškos naftos pirmąjį ateinančių metų ketvirtį nori ir Vokietija“.

„Orlen“ atstovė spaudai Edyta Olkovič Lenkijos radijui sakė, jog „Orlen“ nepratęs ilgalaikės rusiškos naftos pirkimo sutarties.

„Vienintelė mus įpareigojanti rusiškos naftos tiekimo sutartis nustoja veikti įsigaliojus ES sankcijoms, ir tam esame pasirengę“, – transliuotojui sakė ji.

„Toliau plėtojame apsirūpinimo nafta diversifikavimą, stiprindami ne tik Lenkijos, bet ir viso regiono energetinį saugumą“, – kalbėjo „Orlen“ atstovė.

Ji priminė, kad dar Rusijos karo Ukrainoje pradžioje „Orlen“ atsisakė pirkti tanklaiviais tiekiamą rusišką naftą.

Savo ruožtu Vokietijos visuomeninė transliuotoja „Deutsche Welle“ ir tarptautinė agentūra „Bloomberg“ skelbia, jog Leunos bei Švedto naftos perdirbimo gamyklos Vokietijos rytuose 2023-aisiais nebepirks rusiškos žaliavos, o ją iš dalies pakeis Kazachstano siūloma.

Anot „Bloomberg“, abi šios Vokietijos naftos perdirbėjos buvo istoriškai labai priklausomos nuo rusiškos žaliavos tiekimo „Družba“ vamzdynu, bet nuo ateinančių metų tikisi juo gauti Kazachstano žaliavą, nors atitinkamas susitarimas kol kas nepasirašytas.

„Pranešimai, neva Vokietija užsisakė rusiškos naftos, yra klaidingi. 2023 metais ji į Leunos ir Švedto gamyklas netekės“, – „Deutsche Welle“ cituoja Vokietijos ekonomikos ministerijos pareiškimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas