Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuva planuoja parduoti Briuselio regionui dalį energetikos statistikos

Lietuva numato bendradarbiauti su Briuselio-sostinės regionu perleidžiant jam dalį savo atsinaujinančių energijos išteklių statistikos.
Saulės kolektoriai
Saulės kolektoriai / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Vyriausybė trečiadienį posėdyje suteikė energetikos ministrui Dainiui Kreiviui pasirašyti atitinkamą dvišalį susitarimą.

Energetikos ministerijos teigimu, pajamos, gautos už statistinius perdavimus, bus pervedamos į valstybės biudžetą. Jos bus panaudojamos naujiems žaliosios energijos ar energijos naudojimo efektyvumo projektams įgyvendinti.

Atsižvelgiant į tai, kad konkretūs susitarimo projekte aptariami energijos kiekiai ir pardavimo kaina yra derybų objektas, susitarimo projektas teikiamas be konkrečių kiekybinių verčių.

Panašų susitarimą dėl atsinaujinančiųjų išteklių energijos statistinių perdavimų Lietuva jau yra pasirašiusi su Liuksemburgu, kuris jau įsigijo atsinaujinančių energijos išteklių rodiklio statistinio perviršio dalį už maždaug 10 mln. eurų.

Pernai lapkritį Lietuva su Belgijos regionu Flandrija pasirašė susitarimo memorandumą dėl bendradarbiavimo atsinaujinančioje energetikoje – statistinių žaliosios energetikos perdavimų arba jūros vėjo plėtros Baltijos jūroje.

Ministerija anksčiau skelbė, kad siekiant pačiu ekonomiškiausiu būdu įgyvendinti Europos Sąjungos (ES) atsinaujinančiosios energetikos tikslus, Bendrijoje skatinamas aktyvus valstybių narių bendradarbiavimas plėtojant atsinaujinančią energetiką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas