Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuva su Latvija sutarė dėl priemonių, užtikrinančių saugų dujų tiekimą pažeidžiamiems vartotojams

Energetikos ministras Dainius Kreivys šiandien pasirašė tarpvyriausybinį susitarimą su Latvijos ekonomikos ministru Jānis Vitenbergs dėl dujų tiekimo saugumą užtikrinančių solidarumo priemonių, pranešė Energetikos ministerija.
Kylančios dujų kainos
Kylančios dujų kainos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Tai yra dar viena priemonė, kuri padės Europos Sąjungos šalims teisiniais įsipareigojimais užtikrinti struktūruotą ir nuoseklų bendradarbiavimą ir pažeidžiamų dujų vartotojų apsaugą“, – ministerijos pranešime cituojamas D.Kreivys.

Ministerija nurodo, kad pagrindinis susitarimo tikslas – užtikrinti savitarpio pagalbą pažeidžiamiems Lietuvos ir Latvijos dujų vartotojams tais atvejais, kai kažkuri iš šalių nebegali užtikrinti savo pažeidžiamų vartotojų aprūpinimo dujomis.

Pažeidžiamais vartotojais yra laikomi buitiniai dujų vartotojai taip pat nebuitiniai dujų vartotojai, kurie teikia pagrindines socialines paslaugas. Siekiant įgyvendinti šį tikslą, abi šalys įsipareigojo apibrėžti dujų apsikeitimo sąlygas ir sutarti dėl būtinų techninių, teisinių bei finansinių priemonių.

Tai yra ketvirtas tokio pobūdžio susitarimas Europoje, kuriuos pasirašyti įpareigoja Europos Sąjungos (ES) teisės aktai. Tarp kitų Europos valstybių, šį dokumentą jau yra pasirašiusios Latvija su Estija, taip dar labiau užtikrinant energetinį saugumą Baltijos regione.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai