Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuviai už dujas moka bene brangiausiai Europoje

Dujų kainos yra aukščiausios Švedijoje, Danijoje ir Graikijoje. Tačiau pagal gyventojų perkamąją galią brangiausiai už dujas moka bulgarai, graikai, portugalai, vengrai, ispanai ir lietuviai, skelbia Europos statistikos biuras.
„Gazprom“ dujotiekis
„Gazprom“ dujotiekis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Europos Sąjungos šalyse antrąjį praėjusių metų pusmetį, palyginti su tuo pačiu 2011 metų laikotarpiu, elektros kainos išaugo 6,6 proc., o dujų – 10,3 proc. Labiausiai kainų šuolį pajuto latviai (21 proc.).

Taip pat smarkiai dujų kainos augo Estijoje (19 proc.) ir Bulgarijoje (18 proc.). Vienintelė šalis, kurioje per laikotarpį sumažėjo dujų kaina, – Slovėnija (-8 proc.). Belgijoje, Danijoje ir Slovakijoje dujų kainos beveik nesikeitė.

Mažiausios dujų kainos išlieka Rumunijoje, Slovakijoje ir Estijoje, aukščiausios – Švedijoje, Danijoje ir Graikijoje.

Tačiau, vertinant pagal perkamąją galią, žemiausios dujų kainos yra Liuksemburge, Jungtinėje Karalystėje, Rumunijoje, Prancūzijoje ir Airijoje. Į aukščiausių kainų sąrašą papuola ir Lietuva kartu su Bulgarija, Graikija, Portugalija, Vengrija ir Ispanija.

Elektros kainos per metus labiausiai augo Kipre (21 proc.) ir Graikijoje (15 proc.). Elektros kaina krito trijose šalyse – Švedijoje (-5 proc.), Vengrijoje (-2 proc.) ir Suomijoje (-1 proc.).

Vertinant pagal perkamąją galią, mažiausiai už elektrą moka suomiai, prancūzai, daugiausia – Kipras, Vokietija, Lenkija, Portugalija ir Vengrija.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai