Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos šilumos gamintojai nuo šiol privalo naudoti tik tvarų biokurą

Nuo gegužės 1 dienos visi Lietuvos energijos išteklių rinkos dalyviai, naudojantys galingesnius nei 20 megavatų (MW) biokuro įrenginius arba dalyvaujantys apyvartinių taršos leidimų (ATL) sistemoje, privalo naudoti tik tvarų biokurą.
Biokuras
Biokuras / „Baltpool“ nuotr.
Temos: 2 Energetika Biokuras

Įsigaliojus Europos Sąjungos direktyvos reikalavimams dėl kietojo biokuro atitikties tvarumo kriterijams, Lietuvoje pradėjo veikti nacionalinė schema „RED BP“, penktadienį pranešė „Baltpool“.

Bendrovės vadovas Andrius Smaliukas sako, kad ji paskatins rinkti ir susisteminti visą informaciją apie naudojamą biokurą, jo kilmę, žaliavas, atitiktį tvarumo principams, o tai rinkos dalyviams duos daugiau aiškumo.

„Po Vilniaus kogeneracinės jėgainės paleidimo Lietuvoje reikšmingai išaugs biokuro sunaudojimas. Daugiau nei 80 proc. šilumos pasigaminsime iš biokuro. Mūsų tikslas, kad tiek tvaraus biokuro, tiek biokuro be tvarumo dokumentų kainos nesiskirtų arba skirtųsi labai nežymiai“, – pranešime sakė A.Smaliukas.

„Baltpool“ biržoje parduodama ir nuperkama daugiau kaip 96 proc. viso centralizuoto šilumai gaminti sunaudojamo biokuro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas