Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Litgrid“ atsikirto „Rosatom“

Lietuvos elektros perdavimo sistemos operatorė "Litgrid" pareiškė, kad būsima elektros jungtis tarp Lietuvos ir Lenkijos tarnaus pirmiausia Lietuvos ir Lenkijos vartotojams. Taip bendrovė reagavo į "Rosatom" atstovo pareiškimą, kad elektros eksportui iš būsimos Kaliningrado AE galima būtų naudoti ir „LitPol Link“.
Liudas Liutkevičius
Liudas Liutkevičius

„Nėra ir negali būti jokių kalbų apie Lietuvos-Lenkijos jungties rezervavimą vienam ar kitam komerciniam projektui", - teigė L.Liutkevičius.

„Nėra ir negali būti jokių kalbų apie Lietuvos-Lenkijos jungties rezervavimą vienam ar kitam komerciniam projektui. „LitPol Link“ yra infrastruktūrinė jungtis ir visa instaliuota galia bus skirta prekybai rinkos sąlygomis. Bet kuris subjektas, norintis pasinaudoti jungtimi, privalės prekiauti elektros biržoje, kuri paskirstys pralaidumus tarp rinkos dalyvių rinkos sąlygomis“, - BNS sakė „Litgrid“ Strategijos departamento direktorius Liudas Liutkevičius.

Rusijos atominės energetikos milžinas “Rosatom”, kuris Karaliaučiuje stato Baltijos atominę elektrinę, inžinerijos projektų vadovas Sergejus Bojarkinas pareiškė, kad elektrą iš Karaliaučiaus srities į Lenkiją galima būtų eksportuoti ne tik per tiesioginę jungtį su Lenkija, bet ir per jungtį “LitPol Link”, kurios pralaidumas, anot jo, yra nepakankamas.

„„LitPol Link“ yra strateginis energetikos projektas, kurio svarbiausias tikslas – Lietuvos energetinės izoliacijos panaikinimas ir integracija į Vakarų Europos elektros energetikos sistemą. Jungtis, kurią planuojama pradėti naudoti 2015-ųjų metų pabaigoje, sudarys fizines galimybes elektros šaltinių diversifikacijai ir tarnaus Lietuvos ir Lenkijos vartotojų interesams“, - teigė L.Liutkevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas