Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Litgrid“ už 1 mln. eurų samdys kompensatorių įrengimo konsultantus

Elektros perdavimo sistemos operatorė „Litgrid“ iki 2022 metų pradžios maždaug už 1 mln. eurų planuoja pasamdyti sinchroninių kompensatorių įrengimo konsultantus.
„Litgrid“ sistemos valdymo ir duomenų centro atidarymas
„Litgrid“ sistemos valdymo ir duomenų centro atidarymas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Numatome, kad konsultantai bus atsakingi už projektų peržiūrą, dalyvaus gamyklų bandymuose, teiks konsultacijas visais su projektu susijusiais inžineriniais klausimais“, – pranešime teigė „Litgrid“ generalinis direktorius Rokas Masiulis.

„Litgrid“ teigia, kad konsultantai turi turėti patirties rengiant bent 100 Mvar sinchroninio kompensatoriaus ar generatoriaus technines specifikacijas ir juos projektuojant, be to, jų techninė patirtis turėtų būti susijusi su aukštos įtampos projektais.

Pasiūlymų „Litgrid“ laukia iki spalio 25 dienos, o sutartį planuojama pasirašyti 2022 metų pradžioje. Sutarties kaina gali siekti iki 0,9 mln. eurų (be PVM).

Pernai pirmą kartą skelbtas ir šiemet pakartotas preliminarios 75 mln. eurų vertės sinchroninių kompensatorių įrengimo konkursas artėja į pabaigą – rangovą žadama pasirinkti iki metų pabaigos.

Pirmajame konkurse dalyvavo Lietuvos energetikos grupės „Epso-G“ bendrovė „Tetas“, Austrijos „Andritz Hydro“, Švedijos ABB su „ABB Power Grids Sweden“, Vokietijos „Siemens energy global“ su „Siemens Energy“ Lietuvos filialu, Ispanijos „TSK Electronica y Electricidad“ su Italijos „Ansaldo Energia“.

Kompensatoriai iki 2024 metų pabaigos bus įrengti Alytaus, Telšių ir Neries (Vilniaus rajonas) transformatorių pastotėse. Vieno įrenginio preliminari vertė – 25 mln. eurų, tačiau, kaip teigė „Litgrid“, galutinės kainos gali keistis.

Kompensatoriai – antras pagal vertę sinchronizavimo projektas po jūrinės jungties su Lenkija „Harmony Link“. Jų įrengimas – vienas iš 14-kos Vyriausybės patvirtintų sinchronizavimo projektų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas