Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

M.Jusius: „Klaipėdos nafta“ kitas šalis konsultuos, kaip statyti SGD terminalus

Naujasis „Klaipėdos naftos“ vadovas Mindaugas Jusius tikisi, kad bendrovė ateityje pajamų gaus ne tik iš naftos ir suskystintų gamtinių dujų terminalų, bet ir iš tarptautinių projektų. Anot jo, kitų valstybių konsultavimas, statant SGD terminalus, gali tapti alternatyviu pajamų šaltiniu, rašo „Verslo žinios“.
Mindaugas Jusius
Mindaugas Jusius / Nuotr. iš asmeninio archyvo

„Pastatę Klaipėdos SGD terminalą sukaupėme unikalią patirtį, įgijome kompetencijų, kurias privalome išnaudoti dalyvaudami panašiuose FSRU (plaukiojančiųjų terminalų) statybos projektuose visame pasaulyje. Ši technologija sparčiai skinasi kelią, todėl tokios kompetencijos paklausa yra didžiulė. Sieksime, kad KN būtų kelrodis ir pavyzdys kitoms valstybės įmonėms, kaip galima įgytas žinias, susikurtą kompetenciją eksportuoti į kitas šalis ir tokiu būdu sukurti vertę. Man tai yra didžiulė ambicija“, – interviu „Verslo žinioms“ sakė M.Jusius.

Anot jo, akcininkė Susisiekimo ministerija taip pat kelia bendrovei tikslą sukurti alternatyvų pajamų šaltinį, dalyvaujant SGD projektuose. Bendrovė anksčiau patarinėjo statant SGD terminalą Kolumbijoje. M.Jusius neatskleidžia, kokiuose dar projektuose įmonė planuoja dalyvauti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas