Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

M.Mikalajūnas: Dujas Rygai LET tiekia iš įvairių šaltinių

Į Klaipėdą kitą savaitę atplauksiantis suskystintų gamtinių dujų (SGD) krovinys bus skirtas visiems bendrovės „Lietuvos energijos tiekimas“ (LET) klientams, įskaitant ir Rygos šilumos tiekėją „Rigas siltums“, sako LET vadovas.
Mantas Mikalajūnas
Mantas Mikalajūnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

LET kovo pradžioje paskelbė, kad kovo mėnesį tieks dujas „Rigas siltums“. Pasak M.Mikalajūno, dujos įmonei tiekiamos iš visų turimų šaltinių.

„Komercinių dalykų nedetalizuojame, bet iš esmės tai yra miksas visų mūsų dujų – tiek turbūt LNG (SGD – BNS), kurios atvyks, ir iš Inčukalnio saugyklos, ir iš kitų šaltinių“, – BNS teigė LET generalinis direktorius Mantas Mikalajūnas.

LET kovo pradžioje skelbė laimėjusi Rygos įmonės konkursą tiekti dujas kovo mėnesį, pasiūliusi geriausią dujų kainą. Dėl tiekimo balandį konkursas dar nepaskelbtas, BNS sakė „Lietuvos energijos“ atstovas Artūras Ketlerius.

M.Mikalajūnas anksčiau sakė, kad padidėję dujų transportavimo per Lietuvos-Latvijos sieną mokesčiai riboja įmonės konkurencingumą.

Be dujovežiais įsivežamų SGD, LET importuoja dujas vamzdynais iš Rusijos koncerno „Gazprom“. Dalį dujų įmonė saugoja Inčukalnio saugykloje Latvijoje.

Pasak M.Mikalajūno, bendrovės valdomame portfelyje konkrečios dujos nėra numatytos būtent tam ar kitam vartotojui.

„Tai yra krovinys (SGD – BNS) į LET bendrą tiekimo portfelį, jis nėra kažkam konkrečiai dedikuotas“, – sakė M.Mikalajūnas.

Dujovežis „Arctic Princess“ į Klaipėdą turėtų atplaukti kitą antradienį. Jis vyksta iš Norvegijos Melkojos uosto, kur yra „Equinor“ (buvusios „Statoil“) SGD gamykla.

LET teigimu, ji vienintelė regione užsitikrina dujų tiekimą iš trijų šaltinių. Įmonė turi ilgalaikio SGD tiekimo sutartį su „Equinor“, taip pat dujas perka trumpalaikių SGD sandorių rinkoje, be to, įsigyja vamzdynais tiekiamas dujas ir naudojasi Latvijos Inčukalnio saugykla.

LET priklauso valstybės valdomai energetikos grupei „Lietuvos energija“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas