Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ministras: Baltarusija tęsia derybas su „Gazprom“ dėl mažesnės dujų kainos 2020–2021 m.

Baltarusija tęsia derybas su Rusijos dujų milžine „Gazprom“ dėl mažesnės dujų kainos 2020 ir 2021 metais, pareiškė Baltarusijos energetikos ministras Viktoras Karankevičius.
„Gazprom“
„Gazprom“ / „Scanpix“/„ZUMA Wire“ nuotr.

„Yra klausimas, tęsiamos derybos [dėl dujų kainos sumažinimo 2020 metais]. Dabar vyksta derybos dėl kainodaros, kalbama ir apie 2021 metus...“, – penktadienį pareiškė jis reporteriams Minske.

Paklaustas, kiek Minskas siūlo sumažinti dujų kainą, ministras atsakė šiuo metu „negalintis pateikti“ jokios konkrečios informacijos.

Oficialusis Minskas nuo 2019 metų pabaigos siūlo sumažinti Baltarusijai tiekiamų rusiškų dujų kainą, nes, pasaulyje smarkiai atpigus naftai, dujų kainos Europos neatidėliotinų sandorių rinkose gerokai sumažėjo.

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka pastaruoju metu ne kartą sakė, jog rinkoje yra alternatyvų rusiškoms dujoms.

Minskas iš Rusijos kasmet importuoja apie 20 mlrd. kubinių metrų dujų. Šių metų vasarį buvo sudaryta metinė dujų tiekimo Baltarusijai sutartis, kurioje nustatyta 127 JAV dolerių už 1 tūkst. kubinių metrų kaina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito