Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Modus“ fondas iš „Evecon“ įsigijo 55 MW saulės parkų Latvijoje

Lietuviško kapitalo tarptautinės grupės „Modus Group“ atsinaujinančios energetikos fondų valdymo įmonės „Modus Asset Management“ valdomas fondas iš vieno pirmaujančių atsinaujinančios energijos vystytojų Baltijos šalyse „Evecon“ įsigis 55 MW galios saulės parkų portfelį Latvijoje.
Saulės jėgainės
Saulės jėgainės / Scanpix

„Clean Energy Infrastructure Fund“ (CEIF) ir „Evecon“ pasirašė tai numatančią sutartį, jos vertė neatskleidžiama, ketvirtadienį pranešė „Modus Asset Management“.

„Modus Asset Management“ generalinis direktorius Povilas Pečiulis. sako, kad sandoris yra sėkmingo investavimo Baltijos šalių ir Lenkijos rinkose strategijos dalis.

„Tai pirmasis mūsų žingsnis į Latvijos atsinaujinančios energetikos sektorių, kuriame matome palankias plėtros perspektyvas. Esame įsipareigoję toliau investuoti regione, stiprinti energetinę nepriklausomybę ir plėsti švarios energijos gamybą", – pranešime teigė P.Pečiulis.

„Evecon“ generalinis direktorius Gatis Lazda sako, kad bendrovė turi vieną didžiausių saulės parkų Latvijoje ir planuoja ambicingą plėtrą Baltijos šalyse.

„Šis sandoris mums suteikia galimybę bendradarbiauti su stipriu bei profesionaliu partneriu ir įgyvendinti naujus atsinaujinančios energijos projektus Latvijoje“, – pranešime teigė jis.

Perkamą „Evecon“ portfelį sudaro 10 saulės parkų projektų Latvijoje, juose numatyta įrengti dvipusius saulės modulius, o jų bendra galia sieks 55 MW. Šiuo metu portfelis beveik parengtas statybai, o inžinerijos, pirkimų ir statybos jam teiks „Evecon“ grupės įmonė „WiSo Engineering“.

CEIF yra jau ketvirtas „Modus Asset Management“ įsteigtas fondas, tikslinis jo dydis – 200 mln. eurų. Fondas investuoja į saulės, sausumos vėjo ir žaliąją energiją kaupiančių baterijų projektus Baltijos šalyse, Lenkijoje ir kitose Vidurio Europos šalyse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas