Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nafta brangsta mažėjančių atsargų JAV fone

Naftos kainos penktadienį toliau kyla, rinkai reaguojant į duomenis, parodžiusius reikšmingą naftos ir benzino atsargų sumažėjimą JAV praėjusią savaitę, visgi kainų kilimą riboja nerimas dėl augančio COVID-19 plitimo ir neapibrėžtumas dėl OPEC+ gavybos.
Nafta
Nafta / 123RF.com nuotr.

Rugsėjo mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ penktadienį ryte siekė 74,33 JAV dolerio už barelį ir buvo 0,21 JAV dolerio, arba 0,28 proc. didesnė nei baigiantis ankstesnei prekybos sesijai. Ketvirtadienį šie sandoriai pabrango 0,69 JAV dolerio, arba 0,9 proc., iki 74,12 JAV dolerio už barelį.

Tuo tarpu rugpjūčio mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina Niujorko prekių biržoje (NYMEX) siekė 73,19 JAV dolerio už barelį – 0,25 JAV dolerio, arba 0,34 proc. daugiau nei ankstesnės prekybos sesijos pabaigoje. Ketvirtadienį šių sandorių vertė padidėjo 0,74 JAV dolerio, arba 1 proc., iki 72,94 JAV dolerio už barelį.

Nepaisant to, abiejų rūšių nafta gali baigti šią savaitę su minuso ženklu.

Dieną prieš tai paskelbta JAV energetikos departamento ataskaita parodė, kad naftos atsargos šalyje mažėjo septintą savaitę iš eilės.

Naftos atsargos Jungtinėse Valstijose liepos 2 dieną pasibaigusią savaitę sumažėjo 6,9 mln. barelių iki 445,5 mln. barelių – mažiausio lygio nuo 2020 metų vasario. „S&P Global Platts“ apklausti ekspertai vidutiniškai prognozavo, kad atsargos sumažės 6,2 mln. barelių.

Benzino atsargos JAV praėjusią savaitę sumažėjo 6,1 mln. barelių, o distiliatų atsargos – 1,6 milijono. Analitikai vidutiniškai tikėjosi, kad benzino atsargos sumažės 1,7 mln. barelių, o distiliatų atsargos padidės 1,4 mln. barelių.

Analitikai teigia, kad išpardavimas pasaulio akcijų rinkose ir nuolatinis JAV vyriausybės obligacijų pajamingumo mažėjimas, atspindintis nerimą dėl ekonomikos augimo, ir toliau riboja naftos kainų kilimą ​​COVID-19 delta atmainos keliamos įtampos fone.

Be to, atsižvelgiant į OPEC+ nesutarimus, išlieka neapibrėžtumų dėl naftos gamybos perspektyvų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas