Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nafta pinga rinkai reaguojant į pranešimus apie pažangą JAV ir Irano derybose

Naftos kainos ketvirtadienį krenta augant optimizmui, kad JAV ir Iranas netrukus pasieks susitarimą, grąžinsiantį Irano naftą į pasaulinę rinką.
Nafta
Nafta / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Nafta Naftos kaina

Irano vyriausiasis derybininkas Ali Bagheri išvakarėse tviteryje paskelbė, kad derybose dėl Irano branduolinės programos šalys yra „arčiau susitarimo nei bet kada“.

„Bloomberg“ teigimu, Iranas taip pat ruošia dirvą Azijoje oficialiam sugrįžimui į naftos rinką, o valstybinės bendrovės „National Iranian Oil“ atstovai surengė susitikimą su Pietų Korėjos naftos perdirbimo įmonėmis, kad aptartų galimą tiekimą.

„Teigiamas judėjimas JAV ir Irano derybose šiek tiek nuramina naftos rinką, – pažymėjo „Rystad Energy“ vyresnysis viceprezidentas Claudio Galimberti. – Nors susitarimo dar nėra, kainos mažėja dėl pranešimų apie derybų pažangą ir lūkesčius, kad susitarimas leis iki gruodžio mėnesio į rinką grąžinti iki 900 tūkst. barelių per parą.“

Balandžio mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ nuo sesijos pradžios sumenko 1,16 JAV dolerio, arba 1,22 proc., iki 93,65 JAV dolerio už barelį. Trečiadienį šie sandoriai pabrango 1,53 JAV dolerio, arba 1,6 proc., iki 94,81 JAV dolerio už barelį.

Tuo tarpu kovo mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina Niujorko prekių biržoje (NYMEX) sumažėjo 1,27 JAV dolerio, arba 1,36 proc., iki 92,39 JAV dolerio už barelį. Trečiadienį šių sandorių vertė padidėjo 1,59 JAV dolerio, arba 1,7 proc., iki 93,66 JAV dolerio už barelį.

Dieną prieš tai naftos kainos kilo dėl Vakaruose besitęsiančių nuogąstavimų, susijusių su galimos konflikto dėl Ukrainos eskalacijos, nepaisant JAV Energetikos departamento duomenų, rodančių netikėtą atsargų JAV padidėjimą.

Naftos atsargos Jungtinėse Valstijose per savaitę, pasibaigusią vasario 11 dieną, padidėjo 1,12 mln. barelių. Analitikai tikėjosi, kad atsargos sumažės vidutiniškai 2,17 mln. barelių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas