Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nafta toliau pinga

Naftos kainos antradienio rytą leidžiasi, po nuosmukio išvakarėse, sukelto naujos nerimo bangos dėl koronaviruso omikron atmainos plitimo.
Naftos gavyba
Naftos gavyba / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vasario mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ antradienį ryte atpigo 0,32 JAV dolerio, arba 0,43 proc., iki 74,07 JAV dolerio už barelį. Pirmadienį šių sandorių vertė sumažėjo 0,76 JAV dolerio, arba 1 proc., iki 74,39 JAV dolerio už barelį.

O sausio mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina Niujorko prekių biržoje (NYMEX) sumenko 0,37 JAV dolerio, arba 0,52 proc., iki 70,92 JAV dolerio už barelį. Pirmadienio prekybos sesijos uždarymo metu šie sandoriai buvo atpigę 0,38 JAV dolerio, arba 0,5 proc., iki 71,29 JAV dolerio už barelį.

„Panašu, kad tai vėl susiję su COVID-19, nes sparčiai plintantis omikron variantas kelia rimtą susirūpinimą dėl naftos paklausos, šalims grįžtant prie dalinio arba visiško karantino, – pareiškė „ThinkMarkets“ rinkos analitikas Fawadas Razaqzada. – Netgi švelnesni apribojimai, pavyzdžiui, darbas namuose, mažina naftos paklausą, nes žmonės nustoja važinėti į darbą.“

JK ir Norvegija sugriežtino epidemiologinius apribojimus, kai Didžiojoje Britanijoje buvo užfiksuota pirmoji mirtis nuo naujosios atmainos. Tuo tarpu Kinijoje pirmas omikron atvejus nustatytas Tiandzino mieste.

Naftą eksportuojančių šalių organizacija (OPEC) pirmadienį paskelbė prognozę, kad naujosios atmainos poveikis bus „silpnas ir trumpalaikis, nes pasaulis yra geriau pasirengęs susidoroti su COVID-19 ir su ja susijusiomis problemomis“. Be to, aljansas savo mėnesinėje ataskaitoje nepakeitė ankstesnės prognozės, kad pasaulinė naftos paklausa 2021 metais sieks 96,63 mln. barelių per parą, o 2022 metais – 100,79 mln. barelių per parą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas