Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naftos kaina krinta, tačiau mėnesio prieaugis gali siekti 25 proc.

Pirmadienio prekybos metu etaloninių rūšių naftos kainos ir toliau smarkiai krinta, laukiant OPEC posėdžio, kuriame ministrai patvirtins arba nepatvirtins dabartinių naftos gavybos apribojimų pratęsimą pagal OPEC+ susitarimą, rezultatų.
Nafta
Nafta / 123RF.com nuotr.

OPEC ir ne OPEC šalių ministrų posėdis įvyks antradienį.

Sausio mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ pirmadienio popietę smuktelėjo 0,86 JAV dolerio, arba 1,78 proc., iki 47,32 JAV dolerio už barelį, lyginant su ankstesne prekybos sesija.

O sausio mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina Niujorko prekių biržoje (NYMEX) sumenko 0,75 JAV dolerio, arba 1,65 proc., iki 44,78 JAV dolerio už barelį, lyginant su penktadienio kainomis.

Tuo pačiu metu per lapkritį abiejų naftos rūšių sandorių kainos prieaugis gali siekti daugiau nei 25 proc. ir tai būtų didžiausias mėnesio prieaugis nuo gegužės, pažymi „Trading Economics“.

Naftos kainas šį mėnesį skatinos naujienos apie kelių vakcinų nuo koronaviruso veiksmingumą, taip pat viltis pratęsti dabartinius OPEC+ sutartus gavybos apribojimus.

Kaip penktadienį pranešė naujienų agentūros „Interfax“ šaltiniai, OPEC+ šalių, bent jau susitarimo lyderių, konsoliduota pozicija yra nedidinti naftos gavybos nuo 2021 metų sausio mėnesio. Bazinis variantas yra išlaikyti dabartines kvotas 2021 metų pirmąjį ketvirtį.

Visgi svarstomi ir variantai, nuo kurio mėnesio ir kokia apimtimi gavyba bus pradėta didinti, įskaitant galimybę tai atlikti jau šį ketvirtį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai