Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Naftos kainas palaiko pranešimai apie sumažėjusias atsargas JAV

Naftos kainos ketvirtadienio rytą ir toliau nuosaikiai kyla, skatinamos duomenų apie daugiau nei tikėtasi sumažėjusias naftos atsargas JAV praėjusią savaitę.
Nafta
Nafta / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Nafta Naftos kaina

Vasario mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ nuo sesijos pradžios ūgtelėjo 0,16 JAV dolerio, arba 0,2 proc., iki 79,39 JAV dolerio už barelį. Trečiadienį šie sandoriai pabrango 0,29 JAV dolerio, arba 0,4 proc., iki 79,23 JAV dolerio už barelį.

Tuo tarpu vasario mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina Niujorko prekių biržoje (NYMEX) ūgtelėjo 0,18 JAV dolerio, arba 0,24 proc., iki 76,74 JAV dolerio už barelį. Trečiadienį šių sandorių vertė padidėjo 0,58 JAV dolerio, arba 0,8 proc., iki 76,56 JAV dolerio už barelį.

Trečiadienį naftos kainos buvo pasiekusios didžiausias reikšmes nuo lapkričio pabaigos. O nuo metų pradžios abiejų rūšių nafta pabrango daugiau nei 50 proc. – to nebuvo jau daugiau nei dešimtmetį, praneša „Trading Economics“.

Kaip paaiškėjo, komercinės naftos atsargos JAV praėjusią savaitę sumažėjo 3,58 mln. barelių. „Bloomberg“ kalbinti ekspertai tikėjosi 2,7 mln. mažesnių naftos atsargų. Benzino atsargos sumažėjo 1,46 mln. barelių, distiliatų – 1,73 mln. barelių.

„Pastebėjome, kad pastarąją savaitę benzino paklausa išaugo, o paklausą palaikė ir sumažėjusios kitų naftos produktų atsargos, – pažymėjo finansų bendrovės „Price Futures Group“ analitikas Philas Flynnas. – Ataskaita yra tokia, lyg už lango būtų ne Kalėdos, o Nepriklausomybės diena.“

Be to, investuotojai vis dažniau mano, kad vyriausybės neįves naujų kelionių apribojimų, daugėjant įrodymų, kad koronaviruso omikron atmaina yra mažiau pavojinga nei ankstesnės atmainos.

„Regis, nuogąstavimai dėl paklausos sumažėjimo, susiję su omikron, buvo per dideli“, – pacitavo Ph.Flynną „MarketWatch“.

Rinkos dėmesys dabar krypsta į OPEC+ susitikimą sausio 4 dieną. Šiame susitikime naftą gaminančių valstybių atstovai aptars naftos gavybos didinimo planus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas