Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Naftos kainas skatina tiekimo iš Artimųjų Rytų sutrikimų grėsmė

Naftos kainos trečiadienį ir toliau kyla, atnaujindamos septynerių metų aukštumas dėl tiekimo iš Artimųjų Rytų sutrikimų grėsmės.
Naftos gavyba
Naftos gavyba / 123rf.com nuotr.
Temos: 2 Nafta Naftos kaina

Kovo mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ nuo sesijos pradžios padidėjo 0,85 JAV dolerio, arba 0,97 proc., iki 88,36 JAV dolerio už barelį. Antradienį šie sandoriai pabrango 1,03 JAV dolerio, arba 1,2 proc., iki 87,51 JAV dolerio už barelį.

Tuo tarpu vasario mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina Niujorko prekių biržoje (NYMEX) paaugo 0,98 JAV dolerio, arba 1,15 proc., iki 86,41 JAV dolerio už barelį. Antradienį šių sandorių vertė padidėjo 1,61 JAV dolerio, arba 1,9 proc., iki 85,43 JAV dolerio už barelį.

„FactSet“ duomenimis, dieną prieš tai abiejų rūšių sandorių kainos pakilo iki aukščiausio lygio nuo 2014 metų spalio 13 dienos.

Kainas palaiko nuogąstavimai dėl degalų trūkumo pasaulinėje rinkoje dėl tiekimo mažėjimo ir kai kurių OPEC šalių negebėjimo padidinti gavybos iki sutarto lygio, rašo „Trading Economics“.

Tuo tarpu naktį iš antradienio į trečiadienį dideliame Iraką ir Turkiją jungiančiame naftotiekyje įvyko sprogimas, dėl kurio buvo sustabdyta vamzdyno eksploatacija, pranešė žiniasklaida. Sprogimo priežastis kol kas nenustatyta, o apie žuvusius nepranešama.

„Bloomberg“ teigimu, per parą minėtu dujotiekiu perpumpuojama daugiau nei 450 tūkst. barelių naftos.

Kiek anksčiau tapo žinoma apie trijų žmonių gyvybes nusinešusį dronų smūgį Abu Dabyje, už kurį atsakomybę prisiėmė Jemene veikiantys husių sukilėliai. Per išpuolį Abu Dabyje sprogo trys benzinvežiai.

„Dėl mažos pasiūlos prognozių ir komplikacijų, kylančių dėl įtampos Artimuosiuose Rytuose, etaloninių naftos rūšių kainos kyla iki lygio, kurio nebuvo matyti beveik aštuonerius metus“, – pažymėjo „Rystad Energy“ naftos analitikė Louise Dixon.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas