Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Naftos kainos atsigauna po nuosmukio iki žemiausio lygio nuo gruodžio 3 dienos

Naftos kainos antradienį pradėjo stiebtis, po staigios nuosmukio diena anksčiau, kurį lėmė nerimas dėl degalų paklausos plintant naujajam koronaviruso omikron variantui.
Nafta
Nafta / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Nafta Naftos kaina

Vasario mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ antradienį ryte pabrango 0,59 JAV dolerio, arba 0,82 proc., iki 72,11 JAV dolerio už barelį. Pirmadienį šių sandorių vertė sumenko 2 JAV dolerio, arba 2,7 proc., iki 71,52 JAV dolerio už barelį.

O vasario mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina Niujorko prekių biržoje (NYMEX) padidėjo 0,74 JAV dolerio, arba 1,08 proc., iki 69,35 JAV dolerio už barelį. Pirmadienio prekybos sesijos uždarymo metu šie sandoriai buvo atpigę 2,11 JAV dolerio, arba 3 proc., iki 68,61 JAV dolerio už barelį.

Abiejų sandorių kainos vakarykštę prekybos sesiją baigė žemiausiu lygiu nuo gruodžio 3 dienos.

Pagrindinis neigiamas veiksnys naftos rinkai buvo nauji pandeminiai apribojimai Europoje.

Nyderlandų ministras pirmininkas Markas Rutte šeštadienį paskelbė apie šalyje dėl naujos COVID-19 bangos įvedamą karantiną, kuris tęsis iki sausio 14 dienos. Tuo tarpu nuo gruodžio 20 dienos iš JK į Vokietiją atvykstantys asmenys turės laikytis dviejų savaičių karantino ir atlikti koronaviruso testą. Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Borisas Johnsonas taip pat paskelbė esantis pasirengęs prireikus sugriežtinti ribojančias priemones.

„Po kelių sunkių dienų naftos kainos atsigauna, nes nerimas dėl COVID-19 iš esmės jau yra paskaičiuotas kainose“, – pareiškė „Oanda“ naftos rinkos analitikas Edwardas Moya.

Tuo tarpu OPEC+ šalių susitarimas dėl naftos gavybos apimčių kontrolės lapkritį įgyvendintas 117 proc., palyginti su 116 proc. spalį, pranešė „Reuters“, remdamasi šaltiniais.

Investuotojai taip pat laukia duomenų apie kuro atsargų pokyčius JAV. Amerikos naftos institutas (API) duomenis paskelbs antradienio vakarą, o oficiali JAV energetikos departamento ataskaita bus paskelbta trečiadienį. Analitikai vidutiniškai tikisi naftos atsargų mažėjimo praėjusios savaitės pabaigoje, tačiau prognozuoja benzino ir distiliatų atsargų padidėjimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas