Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Naftos kainos auga, nepaisant pranešimų apie JAV planus atverti rezervus

Naftos kainos antradienį toliau kyla skatinamos konflikto tarp Rusijos ir Ukrainos, nepaisant pranešimų, kad JAV ir nemažai kitų šalių ketina parduoti naftos iš strateginių atsargų.
Nafta
Nafta / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Nafta Naftos kaina

Tarptautinė energetikos agentūra (TEA) antradienį surengs nepaprastąjį posėdį, socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė jos vadovas Fatihas Birolis.

Gegužės mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ nuo sesijos pradžios padidėjo 0,99 JAV dolerio, arba 1,01 proc., iki 98,96 JAV dolerio už barelį. Pirmadienį šie sandoriai pabrango 3,85 JAV dolerio, arba 4,1 proc., iki 97,97 JAV dolerio už barelį.

Tuo tarpu balandžio mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina Niujorko prekių biržoje (NYMEX) išaugo 0,85 JAV dolerio, arba 0,89 proc., iki 96,57 JAV dolerio už barelį. Pirmadienį šių sandorių vertė padidėjo 4,13 JAV dolerio, arba 4,5 proc., iki 95,72 JAV dolerio už barelį.

„The Wall Street Journal“ išvakarėse, remdamasis šaltiniais oficialiuose sluoksniuose Europoje ir Persijos įlankoje, pranešė, kad JAV ir kitos TEA narės netrukus gali nuspręsti iš atsargų paduoti apie 70 mln. barelių naftos.

„Bloomberg“ šaltiniai praneša, kad šis kiekis gali siekti 60 mln. barelių, o tai prilygsta mažiau nei 6 dienų gavybai Rusijoje.

„Bet koks naftos išleidimas iš atsargų bus tik trumpalaikis sprendimas, ypač jei sumažės žaliavų srautas iš Rusijos, – mano Nyderlandų banko ING analitikas Warrenas Pattersonas. – Nemanau, kad rinka jau atspindi reikšmingus Rusijos eksporto pokyčius, o tai palieka didelį potencialą dar staigesniam kainų kilimui, jei situacija Ukrainoje dar labiau pablogės.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas