Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Naftos kainos juda aukštyn rinkai laukiant OPEC+ susitikimo rezultatų

Naftos kainos ir toliau auga paskelbus JAV energetikos departamento duomenis apie žaliavų atsargų sumažėjimą Jungtinėse Valstijose.
Nafta
Nafta / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Nafta Naftos kaina

Ekspertų dėmesys sutelktas į OPEC konferenciją, OPEC+ stebėsenos komiteto (JMMC) posėdį, taip pat į OPEC+ ministrų susitikimą, kurie visi įvyks ketvirtadienį.

OPEC+ ministrai liepos 1 dieną diskutuos, ar būtina didinti naftos gavybą, atsižvelgiant į tai, kad energijos atsargos normalizavosi, kainos pasiekė iki COVID-19 pandemijos buvusį lygį, o vartotojai skundžiasi infliacija. Nėra aiškumo dėl lyderių – Rusijos ir Saudo Arabijos – pozicijų.

Rugsėjo mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ ketvirtadienį ryte siekė 74,72 JAV dolerio už barelį ir buvo 0,1 JAV dolerio, arba 0,13 proc. didesnė nei baigiantis ankstesnei prekybos sesijai. Trečiadienį šie sandoriai pabrango 0,34 JAV dolerio, arba 0,5 proc., iki 74,62 JAV dolerio už barelį.

Tuo tarpu rugpjūčio mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina Niujorko prekių biržoje (NYMEX) siekė 73,62 JAV dolerio už barelį – 0,15 JAV dolerio, arba 0,2 proc. daugiau nei ankstesnės prekybos sesijos pabaigoje. Trečiadienį šių sandorių vertė padidėjo 0,49 JAV dolerio, arba 0,7 proc., iki 73,47 JAV dolerio už barelį.

Antrąjį ketvirtį „Brent“ rūšies nafta pabrango 18,2 proc., o nuo 2021 metų pradžios – 45 procentais. WTI rūšies naftos kaina padidėjo atitinkamai 24 ir 51 procentais. Pirmąjį pusmetį fiksuotas kainų šuolis buvo didžiausias nuo 2009 metų.

Trečiadienį paskelbtoje JAV energetikos departamento ataskaitoje nurodyta, kad naftos atsargos šalyje mažėjo šeštą savaitę iš eilės – 6,7 mln. barelių.

„S&P Global Platts“ apklausti ekspertai vidutiniškai prognozavo atsargų sumažėjimą 4,7 mln. barelių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas