Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Naftos kainos pajudėjo žemyn

Naftos kainos, pirmadienį pasiekusios aukščiausią lygį nuo 2014 metų rugsėjo mėnesio, antradienį krenta.
Nafta
Nafta / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Nafta Naftos kaina

Prekybininkai vis dar įžvelgia rimtų pavojų rinkai, jei konfliktas dėl Ukrainos paaštrėtų. Visgi signalai apie skalūnų gavybos didėjimą JAV ir lūkesčiai dėl Irano naftos sugrįžimo į rinką šiek tiek sumažino investuotojų baimes dėl galimo žaliavų trūkumo.

Naftos gavyba Permės baseine sausį viršijo 5 mln. barelių per parą ir buvo rekordinė trečią mėnesį iš eilės, pirmadienį pranešė JAV Energetikos departamentas.

Balandžio mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ antradienį ryte sumažėjo 0,73 JAV dolerio, arba 0,76 proc., iki 95,75 JAV dolerio už barelį. Pirmadienį šių sandorių vertė išaugo 2,04 JAV dolerio, arba 2,2 proc., iki 96,48 JAV dolerio už barelį.

O kovo mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina Niujorko prekių biržoje (NYMEX) sumažėjo 0,8 JAV dolerio, arba 0,84 proc., iki 94,66 JAV dolerio už barelį. Pirmadienį šių sandorių vertė padidėjo 2,36 JAV dolerio, arba 2,5 proc., iki 95,46 JAV dolerio už barelį.

„Pagrindinis dalykas, į ką koncentruojasi rinkos dėmesys, yra Rusijos ir Ukrainos santykiai“, – mano Nyderlandų banko ING analitikas Warrenas Pattersonas.

„Įvykiai šioje srityje bus esminiai ateities rinkos krypčiai, ir kol nebus aišku, kaip situacija vystysis, rinka ir toliau įskaičiuos didelę rizikos priemoką į naftos kainas“, – ekspertą pacitavo „Bloomberg“.

Praėjusią savaitę JAV nacionalinio saugumo patarėjas Jake'as Sullivanas paskelbė pareiškimą, kad Rusija gali pulti Ukrainą nelaukdama Pekino olimpinių žaidynių pabaigos. Pirmadienį Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas paskelbė apie Rusijos pasirengimą tęsti dialogą su Vakarais.

Tuo pačiu metu JAV paskelbė apie laikiną ambasados ​​perkėlimą iš Kijevo į Lvivą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas