Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naftos kainos pasuko žemyn

Naftos kainos ketvirtadienį lėtai traukia žemyn.
Naftos gavyba
Naftos gavyba / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Rugsėjo mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ nuo sesijos pradžios smuko 0,1 JAV dolerio, arba 0,23 proc., iki 44,19 JAV dolerio už barelį.

O rugsėjo mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina Niujorko prekių biržoje (NYMEX) sumenko 0,05 JAV dolerio, arba 0,12 proc., iki 41,85 JAV dolerio už barelį.

Spaudimą naftos kainoms daro nuogąstavimai dėl poveikio, kurį padidėjusi įtampa Vašingtono ir Pekino santykiuose gali padaryti dviejų šalių vadinamojo pirmojo etapo prekybos susitarimo įgyvendinimui.

Pekinas trečiadienį paskelbė, kad Jungtinės Valstijos nurodė Kinijai uždaryti savo konsulatą Hjustone, ir pavadino tai „politine provokacija“, dar labiau pakenksiančia diplomatiniams santykiams.

„Kinija ragina JAV nedelsiant atšaukti savo neteisingą sprendimą, antraip Kinija tikrai imsis tinkamo ir reikalingo atsako“, – pareiškė Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovas Wang Wenbinas, pridūręs, kad nurodymo uždaryti savo konsulatą Kinija sulaukė antradienį.

Tuo tarpu JAV prezidentas Donaldas Trumpas pareiškė, jog Kinijos konsulato Hjustone uždarymu gali neapsiriboti.

„Ar galime uždaryti daugiau Kinijos diplomatinių atstovybių? Žinoma, tai visai įmanoma“, – pareiškė jis per spaudos konferenciją Baltuosiuose rūmuose.

Tačiau finansų maklerio įmonės „Oanda“ analitikas Edwardas Moya mano, kad D.Trumpui „reikalinga stipri ekonomika ir jis negali leisti, kad Kinija nesilaikytų prekybos susitarimo, todėl galiausiai pamatysime, jog įtampa sumažės“.

Dieną anksčiau paskelbti oficialūs duomenys parodė, kad JAV komercinės naftos atsargos per savaitę iki liepos 17 dienos padidėjo 4,892 mln. barelių.

Tuo tarpu agentūros „S&P Global Platts“ apklausti ekspertai prognozavo, kad šios atsargos per savaitę sumažės vidutiniškai 1,9 mln. barelių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas