Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naftos kainos pradeda savaitę su minuso ženklu

Daugėjant ženklų, jog naujosios koronaviruso delta atmainos plitimas pradėjo daryti neigiamą poveikį Kinijos ekonomikai, naftos kainos pirmadienį traukia žemyn.
Naftos gavyba
Naftos gavyba / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Nafta Naftos kaina

Spalio mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ nuo sesijos pradžios sumenko 0,77 JAV dolerio, arba 1,09 proc., iki 69,82 JAV dolerio už barelį.

O rugsėjo mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina Niujorko prekių biržoje (NYMEX) nusileido 0,76 JAV dolerio, arba 1,11 proc., iki 67,68 JAV dolerio už barelį.

Penktadienį „Brent“ atpigo 0,72 JAV dolerio, arba 1 proc., o WTI – 0,65 JAV dolerio, arba 0,9 procento.

Naujausi Kinijos statistiniai duomenys parodė, kad pramonės gamybos ir mažmeninės prekybos apyvartos augimas šalyje liepą sulėtėjo ir tai lėmė nauji apribojimai, kurie įvairiuose šalies regionuose buvo įvesti dėl COVID-19 plitimo.

Pramonės gamybos metinis augimo tempas, birželį siekęs 8,3 proc., liepą sulėtėjo iki 6,4 proc. ir prieaugis buvo mažiausias per 11 mėnesių. O mažmeninės prekybos apyvartos metinis augimo tempas sulėtėjo nuo 12,1 proc. birželį iki 8,5 procento.

„Nuogąstavimai, susiję su delta atmainos plitimu, daro spaudimą naftos rinkai“, – pareiškė konsultacijų bendrovės „Vandana Insights“ įkūrėja Vandana Hari ir pridūrė, jog šis veiksnys, be kita ko, riboja turistų aktyvumą Vakarų šalyse.

„Padidėjęs kintamumas naftos rinkoje vyraus mažiausiai tol, kol pamatysime, kad sergamumas COVID-19 Jungtinėse Valstijose ir Kinijoje smarkiai mažėja“, – pažymėjo ekspertė, kurią cituoja agentūra „Bloomberg“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito