Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Naftos kainos savaitę ir vėl užbaigs su minuso ženklu

Naftos kainos penktadienio ryte kopia aukštyn, tačiau savaitę greičiausiai užbaigs su minuso ženklu, rašo agentūra „Dow Jones“.
Naftos gavyba
Naftos gavyba / 123rf.com nuotr.

Rinkos dalyviai ir toliau nuogąstauja dėl naftos gavybos ir pasiūlos pertekliaus. Naftą eksportuojančių valstybių organizacija (OPEC) prognozuoja, kad jos narių išgaunamos naftos paklausa silps, todėl su sąjungininkais svarsto galimybę sumažinti eksportą ir tai varžo „juodojo aukso“ kainų smukimą.

Sausio mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ nuo sesijos pradžios paūgėjo 0,59 JAV dolerio, arba 0,89 proc., iki 67,21 JAV dolerio už barelį.

O gruodžio mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina Niujorko prekių biržoje (NYMEX) ūgtelėjo 0,44 JAV dolerio, arba 0,78 proc., iki 56,9 JAV dolerio už barelį.

Ketvirtadienį „Brent“ pabrango 0,5 JAV dolerio, arba 0,76 proc., o WTI – 0,21 JAV dolerio, arba 0,37 procento.

JAV energetikos departamentas ketvirtadienį pranešė, kad šalies komercinės naftos atsargos per praėjusią savaitę padidėjo 10,27 mln. barelių ir prieaugis buvo didžiausias nuo 2017 metų vasario mėnesio. Atsargos padidėjo aštuntą savaitę iš eilės.

Naftos gavyba Jungtinėse Valstijose išaugo 100 tūkst. barelių per dieną iki rekordinių 11,7 mln. barelių per dieną.

Nuo savaitės pradžios „Brent“ kaina smuko 4,2 proc., o WTI kaina – 5,5 procento. Beje, savaitės nuosmukis WTI kainai bus jau šeštas iš eilės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas