Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Naftos kainos silpnai stiebiasi

Etaloninių rūšių naftos kainos trečiadienį silpnai stiebiasi.
Nafta
Nafta / 123RF.com nuotr.

Tuo pačiu metu „Brent“ ateities sandoriai išlieka žemiau 72 JAV dolerių už barelį ribos, o WTI ateities sandoriai artėja prie minimalios per dvi savaites vertės.

Lapkričio mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ trečiadienį ryte siekė 71,71 JAV dolerio už barelį ir buvo 0,02 JAV dolerio, arba 0,03 proc. didesnė nei ankstesnės prekybos sesijos pabaigoje. Antradienį šie sandoriai atpigo 0,53 JAV dolerio, arba 0,73 proc., iki 71,69 JAV dolerio už barelį.

O spalio mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina Niujorko prekių biržoje (NYMEX) trečiadienį ryte buvo 68,49 JAV dolerio už barelį – 0,14 JAV dolerio, arba 0,20 proc. didesnė nei ankstesnės prekybos sesijos pabaigoje. Antradienį šių sandorių vertė sumenko 0,94 JAV dolerio, arba 1,36 proc., iki 68,35 JAV dolerio už barelį.

Prekybininkai ir toliau stebi pranešimus apie Meksikos įlankoje veikiančių naftos gamintojų pastangas atgaivinti gavybą praūžus uraganui „Ida“. Įrenginiai, kuriais išgaunama apie 79 proc. JAV produkcijos regione, vis dar yra sustabdyti, praneša žiniasklaida.

Rinkos dalyviai laukia Amerikos naftos instituto (API) duomenų apie žaliavų atsargas JAV. API gauna savanoriškai pateikiamą informaciją iš naftos perdirbimo gamyklų, rezervuarų ir vamzdynų operatorių.

Ketvirtadienį JAV energetikos departamentas paskelbs savaitinę ataskaitą apie šalies komercines naftos, benzino ir distiliatų atsargas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas