Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Naftos kainos stabilizuojasi po nuosmukio, sukelto sumažintų TVF prognozių

Tarptautiniam valiutos fondui (TVF) antradienį paskelbus sumažintą pasaulinės ekonomikos augimo prognozę, naftos rinka į tai sureagavo kainų nuosmukiu.
Nafta
Nafta / 123RF.com nuotr.

Palyginti su sausį skelbtais skaičiais, TVF sumažino pasaulio ekonomikos augimo prognozę 0,8 procentinio punkto iki 3,6 procento.

Pranešimas nusmukdė naftos kainas 5 procentais.

Visgi trečiadienį anksti ryte naftos kainos stabilizavosi. „Brent“ naftos kaina ūgtelėjo maždaug 0,5 proc. iki 107,79 JAV dolerių už barelį, o WTI – apie 0,67 proc. iki 103,25 JAV dolerio už barelį.

TVF atkreipė dėmesį į kylančias energijos kainas, didėjantį įsiskolinimą, tiekimo grandinių problemas ir virtinę infliacijos krizių, susijusių su karu Ukrainoje ir koronaviruso pandemija.

„Ekonominiai karo padariniai plinta toli ir plačiai – kaip seisminės bangos, kylančios iš žemės drebėjimo epicentro“, – pranešime teigė TVF vyriausiasis ekonomistas Pierre'as-Olivier'as Gourinchas.

Nors po šio pranešimo naftos kainos pademonstravo pirmąjį jautrumo pasaulio ekonomikos tendencijoms požymį, JAV akcijų indeksai ūgtelėjo dėl perspektyvių pradėto statyti būsto duomenų ir solidžių įmonių veiklos rezultatų.

„Kadangi nėra atsargų buferių, yra tik du dalykai, dėl kurių gali sumažėti naftos kaina – ekonomikos nuosmukis ir paklausos sumažėjimas“, – pažymėjo „SPI Asset Management“ analitikas Stephenas Innesas.

Tuo metu Kinijoje dešimtims milijonų žmonių vis dar draudžiama palikti namus verslo centre Šanchajuje ir technologijų centre Šendžene, kur dėl COVID-19 protrūkio nutrūko tiekimo linijos ir buvo uždarytos įmonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas