Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Naftos kainos sureagavo į žinią apie Trumpo sveikatą daugiau nei 4 proc. nuosmukiu

Etaloninių naftos rūšių kainų smukimas penktadienį sustiprėjo, pasauliui sužinojus, kad JAV prezidentui Donaldui Trumpui ir pirmajai poniai Melaniai testais buvo patvirtinta koronavirusinė infekcija COVID-19.
Nafta
Nafta / 123RF.com nuotr.

Tai reiškia, kad naftos kainų nuosmukis gali būti užfiksuotas antrą savaitę iš eilės, pažymi „Trading Economics“.

Gruodžio mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ penktadienį atpigo 1,76 JAV dolerio, arba 4,3 proc., iki 39,17 JAV dolerio už barelį, palyginti su ankstesnės sesijos pabaiga. Vienu metu šie sandoriai buvo nusileidę net žemiau 39 JAV dolerių už barelį ribos.

Tuo tarpu lapkričio mėnesio ateities sandorių WTI rūšies nafta Niujorko prekių biržoje (NYMEX) penktadienį prekiaujama po 37,02 JAV dolerio už barelį – 1,7 JAV dolerio, arba 4,39 proc. pigiau nei ankstesnės prekybos sesijos metu.

Investuotojų nuotaikas ir toliau temdo nerimas dėl paklausos, nepaisant to, kad trečiadienį JAV energetikos departamento duomenys parodė naftos atsargų mažėjimą šalyje trečią savaitę iš eilės, rašo „MarketWatch“.

„Naftos rinka negali atsikratyti nerimo dėl paklausos, nepaisant to, kad naftos pasiūla Jungtinėse Valstijose toliau mažėja“, – pažymėjo finansų bendrovės „Price Futures Group“ analitikas Philas Flynnas.

Pasak jo, „dėl užsitęsusio nerimo dėl mažos paklausos rinka mažiau kreipia dėmesio į atsargų mažėjimą.“

Ispanijos vyriausybė ir Madrido valdžia pasiekė susitarimą dėl dalinės viso miesto ir jo priemiesčių izoliacijos paspartėjus COVID-19 plitimui.

Tuo tarpu Paryžiuje ir jo priemiesčiuose nuo pirmadienio gali būti paskelbas „aukšto laipsnio pavojus“, o tai reiškia šeimos renginių draudimą ir visišką barų uždarymą, rašo laikraštis „Le Figaro“, remdamasis Prancūzijos sveikatos ministru Olivier Veranu.

„Tikimybė, kad Europa vėl apribos judėjimą daugelyje šalių, pakerta viltis, kad per trumpą laiką paklausa atsigaus“, – pabrėžė „Oanda“ analitikas Edwardas Moya, kurį cituoja „S&P Global Platts“.

Tuo tarpu, remiantis dokumentu, su kuriuo susipažino naujienų agentūra „Interfax“, naftos gavėjų karteliui OPEC+ reikia papildomai sumažinti gavybą 2,375 mln. barelių per parą, kad būtų kompensuotas ankstesnis gavybos perteklius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas