Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Naftos kainos tęsia augimą

Naftos kainos penktadienį ir toliau kyla po šuolio išvakarėse, o WTI rūšies naftos kaina pirmą kartą nuo 2014 metų spalio perkopė 90 JAV dolerių už barelį ribą.
Nafta
Nafta / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Nafta Naftos kaina

Balandžio mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ nuo sesijos pradžios padidėjo 0,45 JAV dolerio, arba 0,49 proc., iki 91,56 JAV dolerio už barelį. Ketvirtadienį šie sandoriai pabrango 1,64 JAV dolerio, arba 1,8 proc., iki 91,11 JAV dolerio už barelį.

Tuo tarpu kovo mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina Niujorko prekių biržoje (NYMEX) ūgtelėjo 0,65 JAV dolerio, arba 0,72 proc., iki 90,92 JAV dolerio už barelį. Ketvirtadienį šių sandorių vertė padidėjo 2,01 JAV dolerio, arba 2,3 proc., iki 90,72 JAV dolerio už barelį.

Naftos rinką ir toliau palaiko nerimas dėl nepakankamos pasiūlos aktyviai atsigaunant paklausai.

Rizikos veiksniai tiekimui yra geopolitinė įtampa Rytų Europoje ir Artimuosiuose Rytuose, taip pat tai, kad daugeliui OPEC+ šalių iki šiol nepavyksta padidinti gavybos iki sutarto lygio.

Tuo tarpu stiprus snygius JAV taip pat palaiko naftos kainas, nes didėja kuro, skirto namams ir įmonėms šildyti, paklausa.

„Esama didelio susirūpinimo, kad JAV energetikos įmonės negalės padidinti gamybos, kad patenkintų paklausą“, – pažymėjo finansų bendrovės „Price Futures Group“ analitikas Philas Flynnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas