Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Naftos kainos toliau atsigauna

Naftos kainos toliau kyla, atsigaudamos po rinkos žlugimo penktadienį, kai pasirodė pranešimai apie naujosios COVID-19 sukėlėjo koronaviruso omikron aptikimą.
Nafta
Nafta / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Nafta Energetika

Šią savaitę prekybininkų dėmesio centre yra artėjantis OPEC+ susitikimas, kuriame, tikimasi, bus aptarta būtinybė imtis veiksmų reaguojant į omikron varianto atsiradimą. Kai kurie ekspertai neatmeta galimybės, kad OPEC+ gali nuspręsti sustabdyti naftos gavybos apimčių didinimą augimą.

„Galbūt dar per anksti daryti išvadas apie tai, kuria kryptimi toliau judės naftos rinka, nes mums reikia daugiau sužinoti apie naująją koronaviruso atmainą“, – pažymėjo „Oversea-Chinese Banking“ ekonomistas Singapūre.

„Jei OPEC+ nuspręs pristabdyti gavybos didinimą, tai taps naftos rinkos stiprėjimo priežastimi“, – eksperto žodžius pacitavo „Bloomberg“.

Sausio mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ antradienį ryte pabrango 0,3 JAV dolerio, arba 0,41 proc., iki 73,74 JAV dolerio už barelį. Pirmadienį šių sandorių vertė padidėjo 0,72 JAV dolerio, arba 1 proc., iki 73,44 JAV dolerio už barelį. Sandorių, numatančių „Brent“ naftos pristatymus sausio mėnesį, galiojimas baigiasi antradienį, pasibaigus prekybos sesijai.

O sausio mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina Niujorko prekių biržoje (NYMEX) padidėjo 0,22 JAV dolerio, arba 0,31 proc., iki 70,17 JAV dolerio už barelį. Pirmadienio prekybos sesijos uždarymo metu šie sandoriai buvo pabrangę 1,8 JAV dolerio, arba 2,6 proc., iki 69,95 JAV dolerio už barelį.

„Jei su omikron susijusi nepablogės, pamatysime, kad WTI kaina atsigaus iki 74 JAV dolerių už barelį“, – mano „Swissquote Bank“ analitikė Ipek Ozkardeskaya.

„Tačiau jei naujienos bus ne tokios geros, WTI kaina gali nukristi žemiau 70 JAV dolerių už barelį. Tuo pat metu kainos mažinimo galimybės yra ribotos, nes naujienų apie omikron pablogėjimas taip pat paskatins lūkesčius, kad OPEC šalys sumažins naftos gavybą“, – ekspertę pacitavo „Market Watch“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas