Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Naftos kainos toliau auga

Naftos kainos antradienį toliau auga po didžiausio nuo gegužės šuolio, kurį sukėlė optimizmas dėl naujo fiskalinių stimulų paketo Jungtinėse Valstijose.
Nafta
Nafta / 123RF.com nuotr.
Temos: 3 Nafta Ekonomika Kaina

Gruodžio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ antradienį ryte pabrango 0,21 JAV dolerio, arba 0,51 proc., iki 41,5 JAV dolerio už barelį, palyginti su ankstesnės sesijos pabaiga. Pirmadienio prekybos sesijos pabaigoje šie sandoriai pabrango 2,02 JAV dolerio, arba 5,1 proc., iki 41,29 JAV dolerio.

O lapkričio ateities sandorių WTI rūšies nafta Niujorko prekių biržoje (NYMEX) antradienį prekiaujama po 39,4 JAV dolerio už barelį – 0,18 JAV dolerio, arba 0,46 proc. brangiau nei ankstesnės prekybos sesijos metu. Pirmadienio prekybos sesijos pabaigoje šie sandoriai pabrango 2,17 JAV dolerio, arba 5,9 proc., iki 39,22 JAV dolerio.

JAV Atstovų Rūmų pirmininkė Nancy Pelosi ir JAV iždo sekretorius Stevenas Mnuchinas pirmadienį surengė dar vieną derybų ratą dėl naujo stimulų paketo, tačiau nėra jokių ženklų, kad šalys būtų priartėjusios prie susitarimo, nepaisant JAV prezidento Donaldo Trumpo raginimų išspręsti šį klausimą.

D.Trumpas pirmadienį buvo išrašytas iš Walterio Reedo karinės ligoninės, kur jis buvo gydomas dėl COVID-19, ir toliau sveiksta Baltuosiuose rūmuose.

„Tai, kad D.Trumpas buvo išrašytas iš ligoninės, suaktyvino rinkas, įskaitant ir naftos rinkas, – pareiškė ING Bank NV žaliavų rinkų strategas Warrenas Pattersonas. – O JAV doleris silpsta, tai taip pat palaiko naftos kainas.“

„Tikiuosi, kad rinkas šią savaitę palaikys sumažėjusio naftos tiekimo rizika bei optimizmas dėl naujų skatinamųjų priemonių JAV“, – pacitavo specialistą „Bloomberg“.

Pranešama, kad dėl 54 darbuotojų streiko Norvegijos „Equinor“ sustabdė veiklą keliuose gręžiniuose Šiaurės jūroje.

Praėjusią savaitę asociacija „Norwegian Oil & Gas“ praėjusią savaitę pareiškė, kad profsąjungos veiksmai, nepavykus pasiekti susitarimo dėl atlyginimų, gali paveikti šešis „Equinor“ valdomus gręžinius Šiaurės jūroje.

Bendra šių gręžinių produkcija yra 330 tūkstančių barelių naftos ekvivalento per parą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas