Lietuvos „Hesburger“ restoranuose skrudintų bulvyčių gamyboje naudoto aliejaus surinkimu rūpinsis bendrovė „Biomotorai“, teigiama „Neste Lietuva“ pranešime.
„Mūsų restoranai Suomijoje, Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje kasmet sukaupia iki 420 tonų panaudoto kepimo aliejaus, kuris surenkamas ir transportuojamas kaip įmanoma ekologiškiau. „Neste“ tokį kepimo aliejų ir kitas atsinaujinančias atliekas bei žaliavų likučius naudoja dyzelinui iš atsinaujinančių žaliavų gaminti. Šį dyzeliną taip pat naudos ir „Hesburger“ tinklo sunkvežimiai. Kadangi panaudotą kepimo aliejų surenka tie patys sunkvežimiai, pristatantys prekes į restoranus, jie nenuvažiuos papildomų kilometrų“, – pranešime cituojama „Hesburger” tarptautinės plėtros ir rinkodaros direktorė Ieva Salmela.
Pasak „Neste“ tvarių partnerysčių komandos vadovės Heidi Peltonen, kovojant su klimato kaita reikalingi realūs veiksmai ir glaudus verslo bendradarbiavimas.
„Žiedinės ekonomikos partnerystė su „Hesburger“ kuria pridėtinę vertę šių restoranų klientams, nes kepimo aliejus, naudojamas bulvytėms skrudinti, bus pakartotinai panaudotas kaip žaliava dyzelinui iš atsinaujinančių žaliavų gaminti, kuris padės mažinti transporto išmetamus teršalų kiekius. Taip galime suteikti Suomijos ir Baltijos šalių vartotojams galimybę prisidėti prie atsakingesnių kasdienių sprendimų“, – sakė H.Peltonen.