Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Netikėtai atleistas Vilniaus šilumos tinklų vadovas M.Burokas: iki šiol nesuprantu, kodėl

Pirmadienį šalių susitarimu iš pareigų atleistas Vilniaus šilumos tinklų vadovas Mantas Burokas. Tokį sprendimą priėmė Savivaldybės įmonės valdyba. Pats M.Burokas sako negirdėjęs jokių priekaištų, ir jam keistas toks sprendimas.
Mantas Burokas
Mantas Burokas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pačiam M.Burokui toks sprendimas buvo staigmena, nes jis sako nesulaukęs jokių priekaištų dėl savo veikos. VŠT M.Burokas vadovauja nuo 2015-ųjų spalio.

15min žiniomis, M.Buroku buvo nepatenkinta Vilniaus savivaldybės administracija, ypač kai kuriais jo veiklos metodais.

Šilumą sostinei tiekiančios bendrovės direktorių pasiūlė atleisti valdybos pirmininkas, savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Julius Morkūnas.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Vilniaus šilumos ūkis grįžo vilniečiams
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Vilniaus šilumos ūkis grįžo vilniečiams

„Bendrovės laukia nauji iššūkiai, kuriems reikia naujų patirčių ir naujų vystymosi krypčių, aiškių ir objektyvių veiklos vertinimo rodiklių, taip pat kaip ir efektyvaus veiklos viešinimo, parodant tiek ekonominę, tiek ekologinę naudą esamiems ir potencialiems klientams“, – komentare teigia VŠT valdybos pirmininkas J.Morkūnas.

Naujo įmonės vadovo/-ės konkursas bus paskelbtas artimiausiu metu. Laikinai direktorės pareigas eis Ramutė Ribinskienė, įmonės finansų direktorė. 4 narių valdyboje yra dar du savivaldybės atstovai, o jos pirmininkas turi lemiamą balsą.

15min po sprendimo pateikė keletą klausimų M.Burokui.

– Kaip paaiškintumėte tokį sprendimą, kaip jūs jį supratote?

– Buvo sutarta šalių susitarimu, kad palieku įmonę. Nuoširdžiai nežinau, kodėl. Kiek buvo klausta, tai niekas nekomunikuoja, jei žinočiau, tai pasakyčiau, kodėl esu atleidžiamas. Bet pats to paaiškinti negaliu, gal geriau tai gali padaryti įmonės akcininkė – savivaldybė.

Luko Balandžio / 15min nuotr./„Vilniaus energija“ perduota Vilniaus šilumos tinklams
Luko Balandžio / 15min nuotr./„Vilniaus energija“ perduota Vilniaus šilumos tinklams

– Kada pirmą kartą išgirdote, kad ketina jus atleisti?

– Praėjusią savaitę buvau informuotas elektroniniu laišku, valdybos pirmininkas parašė. Jo lemiamas balsas buvo ir šiandienos sprendime.

– Ar pastaruoju metu girdėjote nusiskundimų dėl savo veiklos?

– Tikrai ne. Nežinau, dėl ko visa tai. Gal kažkam reikėjo? Vadovas nėra ta pozicija, kad sėdi rojaus kampelyje. Mano norai ir sprendimai buvo vienokie ar kitokie. Bet nebuvo tokio atvejo, kad būtų verta išsiskyrimo.

– Kaip visa tai vertinate? Teko girdėti, kad savivaldybės administracija nebuvo patenkinta jūsų bendradarbiavimu, atvirumu.

– Esu žmogus, kuriam svarbu reputacija ir kompetencija, o bendradarbiavimas su savivaldybe nebuvo politinis, dariau darbus, kuriuos buvau užsibrėžęs, esu įmonės samdomas vadovas, ir tie darbai kalba patys už save. Turėjome gerus rezultatus, perėmėme įmonę sudėtingu metu, dėl savęs jaučiuosi ramus.

– Kokią įmonę paliekate?

– Įmonę palieku gerame kelyje, nes po perėmimo iš „Vilniaus energijos“ reikėjo užkurti procesus. 2018 m. paskelbėme efektyvumo metais, ėmėmės robotizacijos, daug dirbome su vadovais, tobuliname vadybines kompetencijas, diegėme personalo valdymą. Tad įmonę palieku geroje situacijoje. Duok Dieve, kad kursas būtų išlaikytas, dėl rezultatų esu visiškai ramus.

– Ar dėl tokio staigaus sprendimo liko daug nuoskaudų?

– Nuoskauda nuoskaudomis – viskas vyksta ne be pagrindo, gal tai bus man postūmis į geresnius karjeros kelius.

Primename, kad VŠT valdyboje yra keturi nariai: Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Julius Morkūnas, savivaldybės administracijos Šilumos ir vandens ūkio skyriaus vyriausioji specialistė Eglė Randytė, taip pat Geležinkelio paslaugų ir investicijų grupės „Skinest Rail“ antrinės įmonės „CEE Railroad Reform Foundation“ valdybos narys Gerimantas Bakanas ir bendrovės „Bankroto ir restruktūrizavimo administravimas“ direktorius Vytautas Švetkauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas