Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Nord Stream 2“ sustabdymas apkarpė BASF pirmojo ketvirčio pelną

Vokietijos chemijos pramonės milžinė BASF pranešė, kad jos pirmojo metų ketvirčio grynasis pelnas sumažėjo nurašius investicijas į Rusijos antrojo eksporto dujotiekio per Baltijos jūrą projektą „Nord Stream 2“, kurio įgyvendinimas buvo nutrauktas dėl Rusijos invazijos į Ukrainą.
„Nord Stream 2“
„Nord Stream 2“ / Imago / Scanpix nuotr.

BASF paskelbtas 1,2 mlrd. eurų preliminarus grynasis pelnas sausį-kovą – gerokai menkesnis už analitikų prognozes ir praėjusių metų pirmojo ketvirčio rezultatą (1,7 mlrd. eurų).

Anot BASF, pelno kritimą nulėmė jos bendros su Rusijos bendrove „LetterOne“ energetikos įmonės „Wintershall Dea“ investicijų į dujotiekį „Nord Stream 2“ nurašymas.

„Apytikriai 1,1 mlrd. eurų vienkartinės išlaidos susiformavo visų pirma dėl bendros įmonės bendrovei „Nord Stream 2 AG“ suteiktų paskolų“, – teigiama pranešime.

Tuo tarpu Liudvigshafene įsikūrusios chemijos pramonės grupės įplaukos pirmąjį šių metų ketvirtį buvo 19 proc. didesnės nei prieš metus – 23,1 mlrd. eurų, o solidų jų augimą ji aiškina gerokai pakilusiomis produkcijos kainomis.

Berlynas, daug metų rėmęs naują Rusijos ir Vokietijos dujų jungtį, prieš pat karą Ukrainoje užblokavo baigto tiesti dujotiekio administracinį patvirtinimą, o karui prasidėjus šį projektą nutraukė, vamzdyną paversdamas 10 mlrd. eurų kainavusia "milžiniška metalo styga jūros dugne".

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas