Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 20

Saulės elektrinių savininkų šiemet laukia ne viena naujovė: štai, ką reikia žinoti

Praėjusieji metai atnešė ne tik rekordines kainas už elektrą, bet ir saulės elektrinių bumą. Tačiau prisijungus prie gaminančių vartotojų būrio atsipūsti nederėtų, nes pokyčių šioje srityje netrūksta. Pirmoji naujiena 2023-iaisiais – pakilę atsiskaitymo už elektros susigrąžinimą įkainiai. 15min apžvelgia, kokie dar svarbiausi pokyčiai laukia šiemet.
Krekenavos apylinkės
Saulės elektrinės / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Elektrum Lietuva“ saulės produktų vadovė Domantė Navarskaitė skaičiuoja, kad saulės elektrinių pardavimai 2022 metais išaugo 3 kartus, palyginti su 2021 metais.

„Matome, kad poreikis yra didesnis, negu spėjame įgyvendinti projektus, todėl įrengimo terminai ilgėja. Spręsdami šią problemą darbams samdome daugiau žmonių, formuojame atskiras tik tam skirtas komandas“, – apie saulės elektrinių bumą Lietuvoje ir ilgėjančius įrengimo terminus15min pasakojo D.Navarskaitė.

Populiarėjant saulės elektrinėms, praėjusią vasarą priimtas vadinamasis „Proveržio paketas“, atlaisvinęs kai kuriuos ribojimus ir palengvinęs elektros iš atsinaujinančių išteklių gamybą ir naudojimą. Dalis svarbių pokyčių laukia ir šiemet – vienu jų, pabrangusiu „pasaugojimo mokesčiu“, ir prasidėjo 2023-ieji. 15min apžvelgia, ko dar tikėtis šiemet.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas