Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuo liepos 1 d. „Ignitis“ vienašališkai nupjaus 28 ct/kWh viršijančius tarifus

Nuo liepos 1 d. „Ignitis“ vienašališkai sumažins kainą tiems klientams, kurie vis dar nepasirinko žemesnių kainų plano ir turi aukštesnį nei 28 ct/kWh tarifą. Kainą „Ignitis“ mažins iki 28 ct/kWh, ketvirtadienį pranešė grupės vadovas Darius Maikštėnas.
„Ignitis“
„Ignitis“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Atkreipiame vartotojų dėmesį, kad šiuo metu rinkoje vis dar yra žemesnės nei 28 ct/kWh kainos tarifų, todėl skatiname vartotojus nebūti pasyviems ir patiems jau dabar pasirinkti jiems palankiausią pasiūlymą – keistis į pigesnį fiksuotos kainos planą, arba rinktis su birža susietą planą“, – feisbuke rašė jis.

Primename, kad balandį Seimas nubalsavo dėl naujo įstatymo projekto, kuris leistų tiekėjams vienašališkai pakeisti sutarties sąlygas mažinant tarifus vartotojams.

Apie tokį ketinimą tiekėjai turės informuoti vartotojus, o kartu su sąskaita jie privalės pateikti informaciją apie tą dieną jo siūlomą mažiausią kainą.

Apie vienašališką kainos mažinimą ir tikslią kainą, bendrovė individualiai informuos tuos klientus, kurie nebus pasikeitę plano į pigesnį, iki gegužės 31 d., likus 30 dienų iki kainos mažinimo, kaip numatyta įstatyme, rašoma „Ignitis“ pranešime spaudai.

Bendrovės privačių klientų padalinio vadovas Andrius Kavaliauskas pažymėjo, kad įstatymo pataisa, leidžiančia vienašališkai mažinti kainą, „Ignitis“ naudosis vieną kartą, dėl reikšmingai pasikeitusios situacijos elektros rinkoje, siekdamas apsaugoti tuos klientus, kurie dėl vienokių ar kitokių priežasčių nepriima sprendimo savarankiškai pasikeisti planą į pigesnį ir susimažinti kainą, nepaisant visų bendrovės raginimų.

„Ignitis“ atstovas atkreipia dėmesį, kad kaina bus keičiama visam kainos fiksavimo periodui, kurį klientas yra pasirinkęs. Sutartimi numatyti kainos fiksavimo terminai išliks, kaip numatyta, pasikeis tik pati kaina.

Bendrovės nuotr./Bendrovės „Ignitis“ Privačių klientų tarnybos vadovas Andrius Kavaliauskas
Bendrovės nuotr./Bendrovės „Ignitis“ Privačių klientų tarnybos vadovas Andrius Kavaliauskas

„Visada skatiname pačius vartotojus pasirinkti geriausią pasiūlymą ir savarankiškai pasikeisti planą, nes tik pats vartotojas žino kas jam geriausia – keistis į pigesnį fiksuotos kainos planą, o gal rinktis su birža susietą planą, galimybių yra ne viena. Be to, iki birželio 29 d. mūsų klientams, kurie keisis fiksuotos kainos planą į pigesnį, nereikės grąžinti anksčiau (iki plano keitimo) gautų nuolaidų, jei jie liks su mumis ne trumpiau kaip 6 mėn. Todėl labai raginame klientus savarankiškai keistis aukštesnės kainos planą pigesniu. Tai padaryti ypač paprasta savitarnoje, o neturintys galimybės naudotis savitarna, planą pasikeisti gali paskambinę telefonu arba atvykę į klientų aptarnavimo centrą“, – pranešime cituojamas A. Kavaliauskas.

Pusė „Ignitis“ klientų moka valstybės reguliuojamu tarifu

Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos (VERT) duomenimis, „Ignitis“ iš viso turi 918,5 tūkst. buitinių klientų – 465 tūkst. iš jų gauna visuomeninio tiekimo paslaugą.

Ši paslauga yra pilnai reguliuojama valstybės, o tarifas įprastai perskaičiuojamas kas pusmetį. Naujieji tarifai turėtų įsigalioti nuo liepos 1 d., jų dydį VERT nustatys gegužę arba birželį. Visuomeninio tiekimo klientai šiuo metu moka 28 ct/kWh (viena laiko zona, planas Standartinis).

Likusiems vartotojams - garantinio ir nepriklausomo tiekimo klientams - valstybė kompensuoja perviršį iki 28,5 ct/kWh perviršį, pradedant nuo 28 ct/kWh tarifo ribos.

Kol kas nėra apsispręsta, ar kompensacijos bus taikomos ir antrą 2023 m. pusmetį, tačiau gerokai žemesnė elektros kaina "Nord Pool" biržoje, leidžia tikėtis tiek mažesnio visuomeninės elektros kainos tarifo nuo liepos, tiek kompensacijų atsisakymo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas