Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 03 /10:17

Nuotolinės saulės elektrinės paleidimas atidėtas tris kartus: „Laikas eina, saulė jau aukštai, o elektros dar nėra“

Vilnietis Viktoras prieš metus pasirašė sutartį dėl nutolusios saulės elektrinės įsigijimo. Nors elektrinė turėjo pradėti veikti gruodį, jos perdavimas klientams atidėtas jau tris kartus. Vystytojas „Megaparkas“ ir „Ignitis“, per kurio valdomą platformą eparkai.lt Viktoras įsigijo elektrinę, teigia, kad dėl didelės paklausos ir tiekimo grandinių strigimo, parko paleidimo procesas išsitęsė, o problemų dėl to kyla ne vienam vystytojui.
Saulės parkas
Saulės parkas. Asociatyvi nuotr. / Scanpix/dpa/picture-alliance

Vilnietis Viktoras 10 kilovatų (kW) galios nuotolinę saulės elektrinę projekte „Pietų Lietuvos Saulės parkas III“ įsigijo 2022 m. balandžio 14 dieną – daugiau nei prieš metus.

Minėto saulės parko vystytojas – įmonė „Megaparkas“, o jėgainę vilnietis pirko per „Ignitis“ valdomą platformą eparkai.lt, kurioje, kaip skelbia valstybės valdoma įmonė, vartotojai ras tik patikimų vystytojų skelbiamus saulės parkus.

Pagal sutartį elektrinė turėjo būti priduota ir pradėti gaminti elektros energiją praėjusių metų gruodžio 16 dieną, tačiau pigios, iš saulės pagamintos elektros Viktoras nesulaukia iki šiol.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas