Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

OPEC ir JAV ketvirtąjį ketvirtį aptars padėtį naftos rinkoje

Naftą eksportuojančių valstybių organizacija (OPEC) ir Jungtinės Valstijos planuoja šių metų ketvirtąjį ketvirtį apsvarstyti padėtį naftos rinkoje, pareiškė kartelio generalinis sekretorius Mohammedas Barkindo.
Mohammedas Barkindo
Mohammedas Barkindo / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Mes OPEC pirmą kartą istorijoje ištiesėme ranką JAV gamintojams ir su jais susisiekėme. Siekiame geriau suprasti mūsų procesus, mūsų verslo modelius, metodus, pagal kuriuos sudaromos prognozės, mūsų gavybos planus, verslo planus ir galiausiai užmegzti energetinį dialogą, panašų į tą, kurį užmezgėme su Rusija“, – pareiškė jis interviu Rusijos verslo naujienų kanalui „RBK-TV“.

„Reikia pasakyti, kad JAV gamintojai teigiamai įvertino mūsų iniciatyvą. Be to, žmonės, su kuriais pernai buvome susitikę Hiūstone, mūsų prašė tęsti šį dialogą ir laukiu mūsų naujo susitikimo šių metų ketvirtąjį ketvirtį“, – pažymėjo OPEC vadovas.

„Tačiau papildomų skalūnų naftos kiekių, kuriuos jie (JAV) 2017 metų pirmąjį pusmetį patiekė į rinką ir kuriuos dar patieks iki metų pabaigos, negalima nepastebėti. Saudo Arabijos atstovas jau pavadino juos „drambliu kambaryje“, – pareiškė M. Barkindo.

Anot jo, „...dar turime apsvarstyti šią padėtį ir rasti būdų bendradarbiauti. Tačiau svarbiausia yra tai, kad mes ir OPEC nepriklausančios šalys, taip pat JAV gamintojai, dalijamės bendra atsakomybe už stabilumo naftos rinkoje palaikymą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas