Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

OPEC nepriklausančios šalys susitarė sumažinti gavybą daugiau kaip 600 tūkst. barelių per dieną

Naftą eksportuojančių valstybių organizacijai (OPEC) nepriklausančios naftą išgaunančios šalys susitarė savo bendrą gavybą sumažinti daugiau kaip 600 tūkst. barelių per dieną.
Naftos gavyba
Naftos gavyba / 123rf.com nuotr.

Šis sprendimas buvo priimtas OPEC šalių ir karteliui nepriklausančių valstybių susitikime, praneša agentūra „Bloomberg“, remdamasi vienu iš susitikimo dalyvių.

Kazachstanas, anksčiau kalbėjęs apie savo naftos gavybos įšaldymą lapkričio mėnesio lygyje, prisijungs prie gavybos mažinimo, pažymėjo dalyvis.

Kaip skelbta anksčiau, pusė iš šių 600 tūkst. barelių per dieną tenka Rusijai.

Rusijos energetikos ministras Aleksandras Novakas yra sakęs, kad po OPEC ir ne OPEC šalių susitikimo bus patvirtintas Rusijos naftos įmonių dalyvavimo mažinant gavybą tvarkaraštis. Anot jo, susitarimas dėl ne OPEC šalių gavybos mažinimo, kaip ir atitinkamas OPEC susitarimas, įsigalios 2017 metų sausį, tačiau dėl problemų su gręžinių veikimu šaltuoju metų laiku faktiškai mažinti gavybą bus pradėta nuo kovo mėnesio.

Lapkričio 30 dieną OPEC šalys susitarė savo bendrą gavybą sumažinti 1,2 mln. barelių per dieną iki 32,5 mln. barelių per dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas