Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 06 /2023 02 07

„Paysera“ iš „SPG Group“ įsigijo saulės ir vėjo jėgaines Vilkaviškio rajone

Finansinių technologijų bendrovė „Paysera LT“ iš įmonės „SPG Group“ už neskelbiamą sumą įsigijo 1,5 megavato (MW) galios saulės jėgainę Vilkaviškio rajone ir šalia esančią 600 kilovatų (kW) vėjo jėgainę.
Paysera saulės ir vėjo elektrinės
Paysera saulės ir vėjo elektrinės / Įmonės nuotr.

Čia pagaminta alternatyvi energija pilnai aprūpins elektra „Paysera“ biurus Vilniuje, Kaune ir Alytuje, o didžiąją dalį energijos įmonė tieks į bendrąjį elektros tinklą.

„Investuodami į saulės ir vėjo jėgaines tampame švarią energiją gaminančiu vartotoju. Nuo šiol pasigaminsime 100% mums reikalingos elektros, o perteklių tieksime į elektros tinklą. Saulės ir vėjo jėgainės prisidės mažinant mūsų organizacijos poveikį klimatui ir užtikrins didesnę nepriklausomybę nuo energijos kainų pokyčių”, – sako Gintautas Mežetis, „Paysera“ generalinis direktorius.

Iki šiol bendrovė iš saulės modulių ant pagrindinės būstinės Vilniuje stogo pasigamindavo maždaug 5 proc. biurui sostinėje reikalingos elektros energijos. Didžioji dalis – 8 – bendrovės automobilių parke esančių automobilių yra neutralūs klimatui, t.y. varomi tik elektra.

Planuojama, kad saulės ir vėjo jėgainės kartu sudėjus per metus pagamins apie 2 milijonus kilovatvalandžių žalios elektros energijos, o tai yra maždaug tiek, kiek per metus suvartoja 1660 butų.

Jėgainių parką bendrovė įsigijo iš projekto vystytojos „SPG Group“.

Apie jėgainių pardavimo sandorį viešai paskelbė ir „SPG Group“ atstovavusi nekilnojamojo turto paslaugų bendrovė „Newsec“.

„Sandorio vertė konfidenciali“, – pirmadienį BNS sakė „Newsec“ projektų vadovas Audrius Meidus.

„SPG Group“ vadovauja vienas jos akcininkų Žilvinas Skardžius.

Trijų fizinių asmenų kontroliuojama „SPG Group“ verčiasi elektros iš atsinaujinančių šaltinių gamyba, ji valdo įmones „SPG Energija“ ir „SPG Reit“, 51 proc. bendrovės „Tin cap“ akcijų ir 40 proc. įmonės „Met glass solutions“ akcijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas