Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pažadėjo – netesėjo: šildymo sezonas prasideda, o pigesnių „Gazprom“ dujų nėra

Po susitikimo su prezidente rugsėjo pabaigoje premjeras Algirdas Butkevičius išreiškė viltį, kad susitarimą su „Gazprom“ pavyks pasiekti iki šildymo sezono pradžios. Tačiau šildymo sezonas Lietuvoje jau prasideda, o Lietuva dar nėra sulaukusi „Gazprom“ atsakymo į paskutinį savo laišką.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pareiškė, kad „Gazprom“ reikalavimų sąrašas yra neįvykdomas. Po pareiškimo buvo suformuluoti ir išsiųsti Lietuvos atsakymai Rusijos koncernui.

A.Butkevičius sakė, kad atsakymų Lietuva turėjo sulaukti praėjusią savaitę.

„Iš „Gazprom“ kol kas atsakymų negavome“, – pirmadienį po politinės tarybos posėdžio žurnalistus informavo A.Butkevičius.

Kada „Gazprom“ pateiks atsakymą Lietuvai, nėra aišku, nes dėl jokių konkrečių datų nesusitarta ir galutinio termino nėra.

Tuo metu daugelyje Lietuvos miestų prasideda šildymo sezonas. Būtent iki jo pradžios Lietuva turėjo viltį išsiderėti pigesnių dujų. 

Tačiau A.Butkevičius mato ir kitų būdų, kaip sumažinti šildymo sąskaitas.

„Ir be „Gazprom“ galima šildymo kainas truputį sumažinti mažinant tam tikrą dujų suvartojimą vidaus rinkoje, mažinant elektros energijos gamybos kvotas. Kalbu apie Vilniaus ir Kauno termofikacines elektrines“, – pirmadienį sakė A.Butkevičius.

Tiesa, po susitikimo su prezidente, A.Butkevičius kalbėjo ne apie pigesnes dujas, bet apie tinkamą dujų kainą: „Mes negalime kalbėti apie tai, kad kainą mums turi sumažinti arba taikyti nuolaidas. Turi būti teisingai taikoma kaina, kuri yra taikoma ir kitoms šalims.  (…) Visi pasiūlymai priimtini Lietuvos valstybės gyventojams, bet negaliu jų atskleisti. Tai – komercinė paslaptis.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai