Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Po techninės patikros „Independence“ atnaujina veiklą

Į Klaipėdą trečiadienį atplaukus dujovežiui, baigiama daugiau kaip mėnesį trukusi suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) laivo-saugyklos „Independence“ techninė patikra, pranešė terminalo operatorė „Klaipėdos nafta“.
Suskystintų gamtinių dujų laivas-saugykla „Independence“
Suskystintų gamtinių dujų laivas-saugykla „Independence“ / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Pasak bendrovės, jos su laivo-saugyklos savininke „Hoegh LNG“ atlikta patikra vyko sklandžiai, didesnių defektų nenustatyta.

Iš Norvegijos SGD krovinį atgabenęs dujovežis „Arctic Princess“ pradės keturių SGD laivo-saugyklos „Independence“ talpų atšaldymą iki įprastinės -160 C laipsnių temperatūros. Pirmąsyk nuo terminalo veiklos pradžios, prasidėjus techninės patikros ir priežiūros darbams, talpos buvo atšildytos, kad specialistai galėtų įvertinti jų būklę.

„Lietuvos energijos“ grupės įmonės „Lietuvos energijos tiekimo“ (LET) generalinis direktorius Mantas Mikalajūnas BNS yra patvirtinęs, kad visas „Arctic Princess“ 138 tūkst. kubų SGD krovinys yra skirtas LET, perkančiam dujas pagal ilgalaikę sutartį su „Equinor“.

Pasak „Klaipėdos naftos“, nuo terminalo veiklos pradžios tai yra 49-as SGD importo krovinys. Planuojama, kad iki 2019 dujų metų pabaigos (spalio mėnesio) į Klaipėdos uostą užsuks dar 5 didieji dujovežiai, kurie atgabens 690 tūkst. kub. m SGD.

Didelio masto suplanuota patikra SGD terminale pradėta vasario 23 dieną. SGD terminalo veikla dėl planinių remonto darbų laikinai stabdoma kasmet, o nuodugnią terminalo ir laivo-saugyklos apžiūrą „Klaipėdos nafta“ įpareigota atlikti kas penkerius metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas