Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Portugalija dėl benzinvežių vairuotojų streiko pradėjo normuoti degalų pardavimą

Portugalijoje pirmadienį prasidėjus neterminuotam maždaug 2 tūkst. benzinvežių vairuotojų streikui dėl didesnio darbo užmokesčio, vyriausybė nustatė 25 litrų degalų pardavimo apribojimą. Prie benzinvežių vairuotojų prisijungė ir kai kurie vilkikų vairuotojai iš kitų ūkio sektorių.
Portugalija dėl benzinvežių vairuotojų streiko pradėjo normuoti degalų pardavimą
Portugalija dėl benzinvežių vairuotojų streiko pradėjo normuoti degalų pardavimą / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Portugalija Degalai

Kairiosios pakraipos socialistų vyriausybė, kurios spalio mėnesį laukia visuotiniai rinkimai, nerimaudama, kad ims trūkti degalų ir šviežių produktų, reikalauja, jog vilkikų vairuotojai pristatytų bent minimalų atsargų kiekį.

Vyriausybė tikisi sumažinti trikdžius reikalaudama, kad vilkikų vairuotojai palaikytų degalų tiekimą avarinėms tarnyboms ir oro uostams, užtikrintų 75 proc. įprasto degalų tiekimo viešojo transporto sistemoms ir 50 proc. degalų tiekimo degalinėms.

Į parduotuves taip pat turi būti pristatytos visos greitai gendančios prekės ir bent pusė įprastų maisto atsargų.

Kai kuriuos benzinvežius pirmadienį lydėjo policija, kad būtų išvengta streikuojančių dalyvių įrengtų kliūčių. Savaitgalį žmonės suskubo pripildyti savo transporto priemonių degalų bakus, todėl degalinėse didelių eilių nesusidarė.

Vyriausybė perspėjo, kad jei sunkvežimių vairuotojai nesilaikys nustatyto minimalaus paslaugų lygio, ji priims retai naudojamą įstatymą, priversiantį juos grįžti į darbą.

Tuo pat metu vyriausybė rengiasi degalų gabenimui pasitelkti kvalifikuotus saugumo pajėgų narius, jei to prireiks.

Vilkikų vairuotojai reikalauja, kad per ateinančius trejus metus jų bazinis atlyginimas būtų kasmet didinamas, kaip ir mėnesinės pašalpos. Vairuotojai siekia, kad jų bazinis darbo užmokestis padidėtų nuo 630 eurų per mėnesį iki 900 eurų iki 2022 metų. Šiuo metu mokamos išmokos yra indeksuojamos pagal bazinį darbo užmokestį.

Darbdaviai tvirtina, kad jie negali sau leisti patenkinti į profsąjungas susibūrusių vilkikų vairuotojų reikalavimų.

Portugalijos premjeras Antonio Costa, kuris pirmadienį lankėsi skubiosios pagalbos tarnybose norėdamas išvysti, kaip tarnybos yra pasirengusios streikui, kreipėsi į abi puses prašydamas grįžti prie derybų.

Ūkininkai baiminasi, kad nespės pristatyti šviežių daržovių, pavyzdžiui, salotų ir pomidorų, į parduotuves ir turgavietes, kol jie dar nesupuvo. Pienininkai įspėjo, kad gali prarasti milijonus litrų pieno per dieną.

Keliautojų pamėgtame pietiniame Algarvės regione rugpjūtį apsilanko apie 1 milijoną turistų, todėl kelionių organizatoriai nerimauja, kad jų atostogos gali būti sutrikdytos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito