Žiūrėkite

15MIN SEIMO DEBATAI 2024: ginčai dėl gynybos finansavimo, kainų, švietimo ir sveikatos apsaugos15MIN SEIMO DEBATAI 2024: ginčai dėl gynybos finansavimo, kainų, švietimo ir sveikatos apsaugos

Pradėjo veikti „Energy cells“ Šiaulių ir Alytaus baterijų parkai

Šiaulių ir Alytaus transformatorių pastotėse šią savaitę pradėjo veikti energijos kaupimo įrenginių sistemos operatorės „Energy cells“ baterijų parkai.
„Energy cells“ energijos kaupimo įrenginių sistemos statybos darbų pradžia
„Energy cells“ energijos kaupimo įrenginių sistemos statybos darbų pradžia / Lukas Balandis / BNS nuotr.
Temos: 2 Parkas Energetika

Nuo rugpjūčio veikiant parkui Utenoje, izoliuoto darbo rezervo paslaugą bendra 150 megavatų (MW) galia šiuo metu teikia trys iš keturių pernai birželį pradėtų statyti baterijų parkų, ketvirtadienį pranešė įmonė.

„Trys iš keturių baterijų parkų veikia budėjimo režimu ir yra pasiruošę, esant poreikiui, atiduoti arba paimti galią iš perdavimo tinklo, įkraunant arba iškraunant kaupiklius ir taip padedant išlaikyti stabilų sistemos dažnį“, – pranešime sakė „Energy cells“ vadovas Rimvydas Štilinis.

Testavimo darbai baigti ir Trakų Vokėje įrengtame Vilniaus baterijų parke – gavus Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos (VERT) leidimus, energijos rezervo užtikrinimo paslauga bus teikiama visa 200 MW galia.

Pagrindinė kaupiklių paskirtis iki 2025 metų pradžioje numatyto Baltijos šalių elektros tinklų sinchronizavimo su kontinentine Europa užtikrinti momentinį energijos rezervą, jei Lietuvai prireiktų veikti izoliuotu salos režimu ar įvyktų netikėta avarija, kiltų jos grėsmė. Tokiu atveju baterijos į tinklą galią atiduos per mažiau nei 1 sekundę ir veiks ne trumpiau nei 30 minučių.

Kaupiklius įrengė ir juos aptarnaus Vokietijos bendrovė „Siemens Energy“ ir JAV grupės „Fluence Energy“ padalinys Vokietijoje „Fluence“. Bendra projekto vertė siekia 109 mln. eurų. Europos Sąjunga (ES) projektui skyrė 87,6 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas