Prancūzijoje nerimaujama dėl galimo staigaus kruasanų pabrangimo

Sviestas Prancūzijoje per metus pabrango beveik dvigubai, todėl prancūzai nerimauja, kad neišvengiamai brangs kruasanai, kurių baziniame recepte sviestas sudaro 25 proc.
Kruasanas su kava
Kruasanas su kava / Fotolia nuotr.

Prancūzijos kepyklų federacija praėjusią savaitę susidariusią padėtį pavadino „didelio masto krize“.

„Praėjusių metrų balandį mes mokėjome 2500 eurų už toną sviesto, – sakė federacijos atstovas. – O dabar tenka mokėti 5300 eurų. Geriausiu atveju vartotojams teks mokėti brangiau. Blogiausiu atveju mes negalėsime įpirkti sviesto.“

Federacija teigia, kad sviestas Prancūzijoje anksčiau niekada tiek nekainavo. Ekspertai aiškina, kad tokia situacija susidarė dėl pieno trūkumo Europoje bei didelės pieno ir sviesto paklausos visame pasaulyje.

Laikraščio „Le Parisien“ duomenimis, Paryžiuje kruasanai jau pabrango keliais centais, tačiau neatmetama, kad kainos ir toliau kils. Taip pat baiminamasi, kad smulkesnės kepyklėlės gali užsidaryti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų