Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Prancūzijos „TotalEnergies“ padės Vokietijai didinti dujų importą tanklaiviais

Prancūzijos energetikos milžinė „TotalEnergies“ padės Vokietijai šiais metais importuoti daugiau gamtinių dujų tanklaiviais, nes Rusijos žingsniai apriboti tiekimą kelia energijos stygiaus žiemą grėsmę didžiausioje Europos ekonomikoje, trečiadienį pranešė Vokietijos įmonė „Deutsche ReGas“.
Dujos
Dujos / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Vokietija Dujos

„TotalEnergies“ „pasirašė sutartį dėl plaukiojančio suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalo įrengimo ir eksploatavimo“, sakoma „Deutsche ReGas“ pranešime.

Prancūzų grupei priklausantis SGD terminalas bus prišvartuotas Baltijos jūros pakrantėje, Vokietijos šiaurės rytuose įsikūrusiame Lubmino mieste, kur „Nord Stream“ jungiasi su dujotiekiais OPAL ir NEL.

Šiuo metu gamtinių dujų tiekimas iš Rusijos energetikos grupės „Gazprom“ dujotiekiu yra sustabdytas dėl atliekamų techninės priežiūros darbų.

Visgi Berlynas nuogąstauja, kad tiekimas nebebus atnaujintas, Rusijai siekiant priversti Vakarų šalis padaryti norimų nuolaidų.

Nuo karo Ukrainoje pradžios Vokietija stengiasi sumažinti savo priklausomybę nuo rusiškos energijos importo.

Vis dėlto ilgalaikis dujotiekio „Nord Stream“ uždarymas smarkiai paveiktų Vokietiją, nes šalis vis dar yra smarkiai priklausoma nuo importo iš Rusijos tenkindama savo energijos poreikius.

Siekdama pakeisti rusiškas dujas, vyriausybė kartu su Vokietijos energetikos grupėmis „Uniper“ ir „RWE“ užsakė keturis plaukiojančius SGD terminalus, kad vykdytų dujų importą vandens keliais iš kitų gamintojų, tokių kaip Kataras ar JAV.

Pirmasis iš jų galėtų būti pradėtas eksploatuoti šių metų pabaigoje.

Projektas Lubmine vykdomas nedalyvaujant vyriausybei ir turėtų pradėti veikti gruodžio 1 dieną, o jo pajėgumas sieks 4,5 mlrd. kubinių metrų per metus, teigiama pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas