Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Premjeras Pasaulio ekonomikos forume: Lietuvą domina bendradarbiavimas su Pietų Kaukazo ir centrinės Azijos šalimis

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius su darbo vizitu lankosi Azerbaidžano sostinėje Baku vykstančiame Pasaulio ekonomikos forume.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / BFL/Vyginto Skaraičio nuotr.

Forumo atidarymo sesijos, kurios tema „Pietų Kaukazo ir centrinės Azijos vizijos“, metu kalbėjęs Ministras Pirmininkas sakė, jog „Pietų Kaukazo ir centrinės Azijos šalys turi neišnaudoto potencialo įvairiose srityse, o Lietuva, kaip ir visa Europos Sąjunga (ES) yra suinteresuota bendradarbiavimu“. 

„Šis forumas naudingas visoms dalyvaujančioms pusėms, tai – galimybė užmegzti kontaktus su Pietų Kaukazo ir centrinės Azijos valstybių verslininkais bei tęsti dar glaudesnį bendradarbiavimą prekybos, eksporto srityse“, – kalbėjo premjeras A.Butkevičius.

Vyriausybės vadovas taip pat atkreipė dėmesį, jog Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai laikotarpiu daugiau dėmesio bus skiriama ES ryšių su Centrinės Azijos šalimis stiprinimui. „Abu regionai tikisi ekonomikos augimo, stabilumo savo žmonėms, tad Forumas yra puiki proga paskatinti ES ir Centrinės Azijos partnerystę. ES pasiruošusi dalintis sukaupta patirtimi ir žiniomis“, – pabrėžė Lietuvos Vyriausybės vadovas.

A.Butkevičiaus taip pat susitiko su Azerbaidžano Prezidentu Ilhamu Aliyevu. „Praėjusiais metais Lietuvos eksporto apimtys į Azerbaidžaną išaugo. Azerbaidžaną domina Lietuvos vykdomas „Vikingo“ projektas, prie kurio, tikimasi, ši šalis ateityje galėtų prisijungti“, – po susitikimo sakė Vyriausybės vadovas.

Susitikime premjeras su Azerbaidžano prezidentu kalbėjo apie dujų kainų politiką. „Šiame regione dujų kainos ženkliai mažesnės už tą kainą, kurią moka Lietuva. Informavome Azerbaidžano vadovą, jog Lietuva stato suskystintųjų gamtinių dujų terminalą. Prezidentas mūsų kryptį įvertino labai teigiamai", – pažymėjo premjeras A.Butkevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai