Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Priimtas sprendimas dėl investicijų į SGD bunkeriavimo dujovežio operavimo veiklą

AB „Klaipėdos nafta“ valdyba penktadienį priėmė sprendimą vykdyti suskystintų gamtinių dujų bunkeriavimo dujovežio operavimo veiklą ir šios veiklos vykdymui steigti AB „Klaipėdos nafta“ 100 proc. kontroliuojamą dukterinę bendrovę UAB „SGD logistika“.
Klaipėdos uostas oficialiai perdavė SGD krantinės valdymą bendrovei "Klaipėdos nafta"
Klaipėdos uostas oficialiai perdavė SGD krantinės valdymą bendrovei "Klaipėdos nafta" / L. Sėlenienės nuotr.

Kaip skelbiama pranešime spaudai, AB „Klaipėdos nafta“ dukterinės bendrovės UAB „SGD logistika“ įstatinis kapitalas yra 200 tūkst. eurų, jos vadovo pareigas nuo įsteigimo eina Mantas Bartuška.

SGD transportavimo paslaugos bus siūlomos klientams Baltijos jūroje, taip pat šiuo metu statomos SGD paskirstymo stoties Klaipėdoje klientams. Planuojama, jog UAB „SGD logistika“ kartu su partneriu „Bomin Linde LNG GmbH & Co. KG“ įsteigs bendrą įmonę Vokietijoje, ir užsakys SGD bunkeriavimo dujovežio statybas. AB „Klaipėdos nafta“ su partneriu planuoja teikti SGD bunkeriavimo paslaugas Klaipėdos valstybiniame jūrų uoste, Baltijos ir Šiaurės jūroje.

AB „Klaipėdos nafta“ valdyba taip pat nusprendė, kad bendrovė išduos garantijas dėl UAB „SGD logistika“ prievolių vykdymo pagal jungtinės veiklos sutartį su „Bomin Linde LNG GmbH & Co. KG“, taip pat dėl dalies dujovežio nuomos mokesčio mokėjimo.

AB „Klaipėdos nafta“ vertinimu, galima bendra AB „Klaipėdos nafta“ atsakomybė pagal šias garantijas neturėtų viršyti 14 mln. JAV dolerių sumos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento